MATEN: Vad du behöver – till att börja med

IMG_8909

Du kommer långt med en skärbräda, ett rivjärn, en kniv och en kastrull (och en stekpanna). Det använder jag mest.

Många tror att det är krångligt och svårt att laga vegetarisk mat och jag förstår precis!
I varenda kokbok och blogg skriver de om allt man “måste” ha för att lyckas. Man ska ha matberedare, en höghastighetsblender, en träskärbräda, en torkugn, en blender och så vidare.

DET BEHÖVS INTE ALLS. Gör det inte krångligt för dig. Men tänk själv, om man är ovan med en matberedare ska man helt plötsligt börja använda en, krångla fram farmors gamla som står någonstans i skåpet. Och sedan all disk. Det blir mer disk med alla grejerna. Det är det ingen som talar om, i de andra matbloggarna, i de fina kokböckerna.

Ska du köpa något till ditt kök, köp ett rivjärn, en skärbräda, en kniv ( i keramik, som aldrig blir slö – varför krångla med tunga knivar, som blir slöa?), en kastrull och en stekpanna.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *