Nyttiga piroger med ris och ägg

IMG_8927

Ibland när jag har tid gör jag gärna lite extra mat och lägger i frysen. I veckan har jag varit hemma med Elsa som varit sjuk och passade därför på att laga lite extra.

Så här gjorde jag mina piroger:
Degen

Rågmjöl
boveteflingor
vetegroddar
krossade linfrön
vetemjöl
vatten
( ev 1 krm ättika)

Rör ihop till en fast deg, låt gärna vila några timmar.

Fyllning:

Kokt ris ( Ris är en råvara som måste svalna ordentligt om du  tex kokar extra mycket för nästa dag)
Kokt ägg
Soltorkad tomat

Gör så här

Kavla ut degen och skär ut fyrkanter, blanda ihop fyllningen. Lägg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik ihop. Lägg på en plåt.Pensla med vatten och lägg över sesamfrön.
Grädda i 200 grader cirka 20 minuter, beroende på pirogernas storlek.

Share This:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *