Att arbeta

thumbnail_IMG_20180924_150710_454

Detta kan man behöva påminna sig om ofta, det där med att arbeta egentligen betyder. VI arbetar ju för att få lön, för att känna sig behövd. göra nytta, få något att göra om dagarna. Men att arbeta betyder även att utföra handlingar som leder till någon annan dröm, mål och visioner. Företag har mål, målsättningar som alla arbetar mot. Eller hur.

Det är sällan som vi arbetar från våra egna satta mål som bara har med oss att göra. Målen som vi ska göra i livet utan vi mer eller mindre nöjer oss med att följa andras mål. Bara 3 % sätter egna mål i sitt liv och följer dem.

Då vi alla, menar jag, föddes med en talang, eller ett syfte, kan det vara bra att påminnas om ens arbete hjälper chefer att nå sitt mål. I vissa fall är detta även slöseri med talang.

Lästips: 3 steg att hitta din speciella talang

Vi vet vad vi ska göra när vi arbetar, kanske till och med som i förutbestämda mönster. Redan från början i livet skolas vi om att göra som andra säger. Den egna viljan, den egna meningsfullheten knuffas undan  tillförmån till ett arbete?  Då kan vi verkligen säga att vi är “snälla”. Vi vissa fall glömmer vi även bort vem vi egentligen är bakom jobb-jaget.

Livet går inte ut på att vara en duktig och driven anställd. Det är större än så.

När man vet allt detta kanske det motiverar att säga nej till jobbet och ja till livet.

 

Lästips:
Hur vet jag vad jag vill? 

Är det oansvarigt att jobba? 

Livet är

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *