Hur jobbar du bäst?

Jobbar du bäst själv?  Ensam men som i ett team? Tillsammans med andra? Gillar du när chefen står som en hök över dig / ditt arbete?

Personligen får jag mest gjort när jag får arbeta under egen agenda. Styra mina dagar som jag vill, jag får välja vilka arbetsuppgifter jag vill göra och i vilken ordning. Helst gör jag det svåra, tyngsta först – så är det gjort. Är det skillnad på jobba på jobbet eller jobba hemma?  Eller snarare göra de “obetalda arbetsuppgifterna” hemma ( städa, tvätta, matlagning alla neverendingstories, du vet)

När jag jobbar på jobbet blir jag gärna osäker, obekväm och tafat när vi jobbar i en grupp. Jag vet inte vad jag ska göra, även fast jag vet.
( Jag kan inte börja jobba förrän de andra har gått, känns det som. Jag är rädd att göra fel, kanske)
På samma sätt blir jag osäker, obekväm om jag ska laga mat, hjälpa till hemma hos någon annan, precis som någon annan blir obekväm, osäker om den ska laga mat i mitt kök.  Det blir väldigt mycket “vad ska jag göra nu”. Jag vill gärna hjälpa till men samtidigt inte störa / göra oreda i någons agenda.

Med det här sagt vill jag bara skapa förståelse för hur och vad vi beter oss. Kanske en del behöver klara sig bättre om chefer backar, byter rum och därmed låter de anställda spela ut helt fritt i sin kunskap och sina tillgångar. Gå inte in och ta över.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *