3 steg som hjälper dig få mer kreativ inspiration i vardagen

3 steg som hjälper dig få mer kreativ inspiration i vardagen.

  1. Bakåt
    Vad finns bakom dig? Vi är så vana att alltid fokusera framåt att vi inte tänker på vad som händer bakom ryggen.  Gå åt höger istället för vänster. Gå baklänges ett tag, då tvingas hjärnan ta “nya vägar” och vi ser saker från ett annat sätt.  Gör inte alltid som du brukar. Backa, förenkla. Ta bort. KISS. ( Keep it simple, stupid)
  2. Lek
    I barnens värld finns massvis med inspiration, för de har ett fritt och obegränsat spelrum. De har inte lärt sig hur man får tänka och inte tänka. De har ännu inte blivit formade av samhället. Har du inga egna barn kan du ändå se på barntv, läsa barnböcker och göra andra barnsaker.  Test dig själv och ditt fria tänkande: Ta fram en mugg ur ditt köksskåp och hitta på minst 30 saker som man kan använda den till.
  3. Korskoppla
    Vad kan hända om du sammanför en polis och en resväska? Koppla ihop två saker som inte alls hör i hop med varandra. Vad blir resultatet? Om man korskopplar brukar resultatet bli spännande. Sätt frön från en kiwi och en banan i samma kruka – vad händer då?  Tänk fritt och helt förutsättningslöst. Det finns inga rätt och fel.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *