Blir du aldrig klar?

Klockan är inte ens 11 och jag är helt slut. Första dagen på barnens sommarlov. Jag upplever en intensiv stress och som jag inte kan lugna ner mig från. Jag blir hela tiden avbryten med saker som jag ska göra, saker som jag vill tänka och utföra. Avbryten eftersom Någon Annnan måste ha hjälp med något, det måste tvättas, handlas, lagas mat hela tiden – det är kaos. Mina saker sätts åt sidan.

Det här är så vanligt – ens egna saker sätts åt sidan tillförmån för någon annan, något annat. Men jag ber dig  – snälla – GÖR DET DU MÅSTE innan du börjar med dina never ending stories, annars kommer du i all framtid upprepa samma saker och aldrig komma någon vart.

( nej, det handlar inte om att måste tvätta, måste städa, måste xxxx utan denna gången talar jag om det du verkligen, verkligen måste. Det din själ talar om för dig att göra. Insikter som du inte kan släppa, något som du rabblar mitt i natten. Det som du vet att du ska göra när du är den du är. ) Ok?  Det är DET du måste göra. Det, förstår du. Och nej du kommer aldrig att bli klar, men du kommer att vara två, tre steg framför andra och det räcker.

Herman blir irriterad över att “jag inte ens klarar av att öppna dörren åt honom när han ska gå till återvinningen” Klart att jag klarar av det – men det var inte det jag tänkte göra och det “blir fel i mitt körsystem” jag var på väg att göra andra saker, jag har händerna fulla med prylar som är påväg någon annanstans. Man blir utbränd när saker kommer plötsligt och jag inte hade någon aning om det.
Jag har flera blogginlägg jag vill skriva, jag har 100tals sidor i SLH som måste redigeras och korrigeras, jag känner stress för att det är många där ute som verkligen vill ha det jag säger, som tycker det jag säger är bra och viktiga saker. Livsavgörande, och ja det är viktigt på riktigt. Stå inte ut med livet – det pågår just nu. Och ja, det är viktigt att jag gör det, det är mitt “jobb” min livsuppgift så jag gör det GÄRNA på “semestern ” ( vad är det för något egentligen – jag anser att du flyr från dig själv när du jobbar och ska du återhämta dig från det när du har semester? )  Läs mer under SJälvcoachningskurser

Just återhämtning och vila är viktigt men det ska ske på daglig basis – och om du jobbar på ett sätt att du längtar efter semestern och att “vila” förstår du livet fel. Det ska inte vara jobbigt att leva – det du gör om dagarna ska ge dig energi, inte ta. När du lever i enlighet med den du är, mening med ditt liv ska du inte fly från dig.  ( Den här principen är ganska avgörande att du förstår, men komplext och komplicerat. Jag kan inte förklara ett hel kurs eller ett helt vekoslutsseminar på några meningar)

Så för att slippa tjafts och gnafts  införde jag rutiner i familjen.
Jag vill hinna göra klart det jag vill ( utan att bli störd) då införde jag rutiner på tid. Folk kommer in och stör hela tiden och kastar ordrar på mig.  Gör det! Städa rummet! Borsta tänderna! Tvätta!
klockan 11:30 äter vi lunch
klockan 12 städar barnen i sitt rum
klockan 13 gå ut
klockan 14 mellis.

osv

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *