Byt fokus!

Många gånger har vi hjälp med att byta fokus, byta förståelse och känsla bakom.

Ser du brister eller tillgångar i ditt liv? Ser du allt du inte gjort eller det du faktiskt gjort?  All förändring i ditt liv bygger faktiskt endast på KÄNSLAN BAKOM. Det är det enda som betyder något. Alltså känslan. Det spelar ingen roll vad du lägger på som ska hjälpa dig om känslan bakom är den samma.  Om du ska få en varaktig förändring måste du förändra känslan bakom.

Tanke + känsla = handling.  Det som skiljer den framgångsrike från den som inte är det är faktiskt känslan bakom och förmågan att se livet som tillgångar.  Att se allt du har kommer att ger dig mer. Ser du brister kommer du få mer brister.

Ibland kan vi behöva öva på att ta plats och se livet i tillgångar och kunna njuta av det som kommer till oss. Öva på att mena det vi säger och där med få starkare självförtroende och självkänsla.


Fundera över:

 • “Tack och lov att jag inte har en anställning annars har jag inte haft råd”
  Tjänar man pengar om man inte jobbar?  Vilka jobbar inte? Hur är en person som inte har en anställning?  Vad betyder det för dig att jobba? Att inte jobba?  Bor man under en bro i Bredäng och lever på allmosor? Sitter man och skäms utanför ICA och tigger?
  Att inte jobba leder till en stor brist hos många, ofta går tankarna på allt man inte kan göra, inte kan ha, inte kan uppleva som arbetslös.
 • Vilka har med sig matlåda?  Är det bara fattiga som har med sig matlåda till jobbet?
  Om det är fattiga som har med sig matlåda, vilken känsla växer i dig?
  Är det rika, smarta människor som har med sig matlåda till jobbet? Vilken känsla växer i dig då?
 • Att cykla till jobbet, vad betyder det för dig? Är det äckligt, svettigt, eller är det ett smart sätt att komma fram i tid?
 • För att sluta med något – börja med något annat. Den som vill sluta röka gör det enklast genom att börja med något annat. Tillexempel börja jaga Pokemons.  Den som vill sluta småäta på kvällarna gör det enklast genom att ta en cykeltur, eller något annat är du är upptagen. Byta fokus från att sluta till att börja.

Tänk att du ska sluta röka, vilka känslor uppkommer hos dig? Säkert många, särskilt för den som har rökt i flera år. Gör dig själv en tjänst och gå inte ens in där. Börja med något possitivt, som att jaga Pokemons istället. ( Eller något annat som har en bra känsla hos dig stället, alternativt börja med något nytt som du känner gott inför.)

 • Jag är viktigast i mitt liv.  Den som hela livet har levt i “bristbubblan”, är uppvuxen i bristtron, den läran kan behöva öva, öva, öva på att ta plats. Jag menar att i vår verklighet som vi lever i är det lättare sagt än gjort att byta fokus “Jag är viktigast i mitt liv” utan dåligt samvete och att våra anställningar är mer krävande och kvävande i dag.  Att kombinera Jag är viktigast i mitt liv med en heltidsanställning kan vara svårt pågrund av tidsbristen. Dygnet har ju bara 24 h.

  Jag menar helt barskt att om du inte kan gå tidigare från din anställning för att dina barn är sjuka. Byt. Sluta. Om du inte kan vara sjuk ( ifred!)  för att ni har stor arbetsbörda, sluta. Om du har en sån anställning är Jobbet viktigast i ditt liv och inte du.  Jobbet har inga känslor så det kommer inte bli argt på dig.

 • Det kommer inte vara “ett problem” om du på riktigt byter fokus. Så länge du fokuserar på dina brister kommer du få mer brister MEN när du ser dina tillgångar och MENAR DET så kommer livet ta en helt ny vändning.

Använd Byt fokus! så ofta du behöver för att få en positiv känsla till det du ska göra.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *