“Den som flyttar till radhus går miste om livet?”

Något att fundera över anser jag.

För många kan nästa steg vara att flytta till hus eller radhus för att få det bättre i livet. Kanske för ökad livs och boendekvalitet.  Men är det verkligen sant?
Farorna som jag menar är dessa:

 • Det är lätt att fastna i OK.  Om du vill ha ut max ur livet kan du aldrig vara OK. Det är farligt att fastna i OK fällan. Om livet inte är bra eller dåligt, bara OK – är det svårt att ta sig ur och låta tiden ( och livet ) gå
 • Jobbet är inte livet
 • “Att flytta till radhus är att flytta ner sina problem till källaren”  Om du inte vill ta tag i din skit nu, vill du inte göra det sen heller. Det blir som en kartong som alltid flyttas runt.
 • Du kanske har jobbet som trygghet och som du bygger din verklighet runt.  Jag anser att varje timme du spenderar på jobbet går du miste om en timme för dig, ditt välbefinnande och dina mål. Och det leder underförstått till  att den som jobbar går miste om sitt liv, sina mål, sin mening.
 • Många som jobbar tänker i bristtänkande, jobbar jag inte förlorar jag pengar, den som inte jobbar har inga pengar. Är akassa på 80 % av lönen något jättemycket eller något jättelite?
 • Du kanske till och med stöder ett bristtänkande i tal och tanke. ( Man tänker och spenderar mest energi på det man inte har – det är en komplex och intressant fenomen – Brist och tillgångstänket och inte alltid lätt att begripa. )
 • Att flytta till radhus är kanske ingen “endstation” livet tar inte slut där och då – nej, det vet jag. Men blir det inte bara slöseri med tid. Det är ju lika svårt att ta ett beslut nu som sen. Det kanske bara är en “tillfällig lösning”  något “så länge” – men varför ens slösa bort livet på tillfälliga lösningar om du inte har en plan att ta dig därifrån? Det är lätt att fasta och bo in sig och nöja sig.  För att sedan ångra att “men varför åkte jag inte till Bretagne, Frankrike och åt galetter och tittade på tidvattnet som gjorde att båtarna låg som strandade valar vid lågvattnet”
 • Det är inte var du bor som är tryggheten i livet utan vem du är. Du blir sällan bättre bara för att du flyttar till radhus. Det blir sällan bättre om du köper hus om du är den samma.
 • Lev livet innan du rotar dig. Upplev världen om du vill det. Upplev Sundsvall om du vill det.
  Visa dina barn hur man lever. Dina barn är din kopia.

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *