Den som jagar kalorier stöder jordens undergång?

I jakten på att stötta och stödja våra egons strävan efter det perfekta livet så är det vanligt att räkna kalorier för att komma i form och gå ner i vikt.  När kalorierna / energin försvinner måste något annat ersättas för att det ens ska bli en produkt att kunna säljas.

Det här är direkt fel i mina ögon. Och alla som hjälper till att stödja ( genom att producera mera mat, prylar, dryck ) bör gå direkt i fängelse! Så, ord och inga visor.

 

Vem  / eller vad får betala priset när vi stävar efter vårt perfekta liv?

1618585_659214707457464_623809628_n-460x460

Här, detta är vad jag menar:

Hur din kropp påverkas

 • Din kropp är ett fantastiskt system, en maskin som gör allt för dig. Den vill dig alltid väl. Alltid. Dag och natt. Så ge den något som den behöver.
 • Genom att äta kemikalier blir fel i ditt system, i  ditt autonoma system, när du inte äter mat som din kropp känner igen. Det blir också fel eftersom du inte får den näringen som din kropp behöver.
 • Det finns ingen näring i kemikalier.  Din kropp, ditt system behöver näring, bränsle för att fungera som det ska. Kroppen tål mycket javisst, men varför inte ge den som det som den egentligen behöver, och vill ha för att fungera normalt. Varför inte börja nu?   Reperera mig, detta skrev jag under semester tider 2013 men fungerar givetvis här och nu.
 • Det är lättare att höra sin intuition, sin inre röst, och förstå sin kropps äkta signaler och känslor om du är så “ren som möjligt”  = det gör det möjligt att göra de val som du bör göra i livet.  På något sätt är det lättare att “förstå livet, göra bra, aktiva val” när man äter naturlig mat, ger kroppen bra bränsle.saker som påverkas:

Andra saker som påverkas:

 • En annan del är att du skapar ett beroende kring en produkt som är konstgjord och då har tillverkaren fått “fast dig”.
 • ( Rent krasst kan vi säga att samhällets enda syfte är att göra dig beroende, så att de kan tjäna mer pengar av dig. Du är beroende av ditt jobb, du är beroende av kemikalierna du äter, du blir beroende av av allt du konsumerar….)
 • Ibland kan jag också göra en koppling till att vi är vilseledda, missförstodda och tar den enkla ( egoistiska ) vägen.
 • Det farliga bristtänkande som sliter ut oss kan vara boven om du äter kalorisnål och eller kemikaliemat  “Tänker du Bara jag gick ner xx så blir allting bra,  bara jag blir snygg och smal så kommer hen gilla mig”   – Se den du är, allt det vackra du redan har, var nöjd, tillfreds – byt tankesätt!  Du är perfekt redan.

Den som jagar regnbågen går i onödan. Du har redan skatten inom dig. Du har redan allt du behöver. Du kanske behöver lära dig att se det bara.

 • Vi förlitar oss på andra människor. ( Och tappar bort oss själva i allt?) När vi förlitar oss på andra, ställer vi andra sorters krav och förväntningar.
 • Vi behöver inte – Varför ska vi lära oss laga mat, när affären svämmas över med färdiglagat?  Jag kan dessutom med en knapptryckning beställa maten hem till min dörr.

Skrämselpropaganda?   – om du ser det som skrämselpropandande är det bra för det kanske får dig att ta ett vettigt beslut så vi kan få ett annat resultat.

Det tar lång tid att förändra ett beteende, det gör det. Men tillsammans skapar vi nya resultat   Vi måste ha tålamod och jobba målmedvetet. Vi måste sluta se oss själva och världen i kortsiktiga resultat utan värdesätta stabila långsiktiga lösningar.

Hur kan man vara så egoistisk att man måste stilla sin hunger NU och inte ha minsta tanke på att man med sitt val av mat hjälper till att utplåna mänskligheten om xx år.  

Kom i håg att andra människor dör för att du äter kemikalier. Jag dör för att alla andra stöder och göder företag som tillverkar kemikalier.  Du dör. Ärligt, är det så viktigt att vara ett vackert lik? Vi måste tänka långsiktigt, vi måste förstå att mat som är tillverkad av kemikalier stöder tillverkningen av mer kemikalier.

Det är mycket bättre att dricka en smoothie på 200kcal än att dricka en Cola Zero på 0kcal. För att du får i dig näringen. Punkt. Särskilt om du bantar.

Lästips:  “Jag är ju fet  – ska jag inte få banta? “


 

Hur naturen påverkas

Människan utrotas, utplånas! Fakta. Finns det inga bin finns det ingen mat.  Den konstgjorda maten är inte bivänlig.  Den tillverkas i labb.  Helt konstgjort.  Du skapar beroende och beteenden som inte är äkta, sanna.

Kom också ihåg att allt vi har, konsumerar, använder och äger är skapade av människor.

Lästips:  Kemikalietunga = jordens undergång? 

SVD: Kemikalier bland folksjukdomar ( 19 feb 2013)

Vad ska jag göra NU? 

 • Köp råvaror som är i säsong i Sverige.
 • Man får lära sig skapa nya vanor, komma ihåg att ta med en frukt till eftermiddagen.  Lära känna sig själv och sin hunger. Om hungern kommer plötsligt vet vi var vi går; Mcdonalds eller Pressbyrån.  ( Föreställ dig att de ställena inte finns längre och du måste själv ansvara för din mättnad)
 • Tolka din hunger i en skala 1-10. 1 är proppmätt och 10 vrålhungrig. Ät nånstans vid 6-8:an.
 • Köp ingenting som har en ingrediens lista.  Eller max fem till att börja med.
 • Planera dina måltider ta med mellisar.  Dont forget to pack your snack!
 • Ställ dig naken framför helkropps spegeln och säg Jag älskar mig, jag älskar varje cell som utgör mig, jag älskar att vara mig, Jag är tillräckligt, jag är precis perfekt som jag är. Titta på din kropp. Njut av att vara dig. Du är fantastiskt. Äg din plats på jorden.
 • Drick vatten    Vi känner oftast inte skillnad på sug och törst. Drick ett stort glas vatten 20 minuter och ät / drick sedan det du hade tänkt

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *