Det är svårt att vara nyttig idag, eller?

Jag tänker idag, på valdagen, diskutera frågan nyttigt och onyttigt. Om det har med valet att göra eller inte vet jag inte än.

Vi har skapat ett kardinalfel i samhället, det är fel från början, anser jag med en stor suck. Det är svårt att vara nyttig i ett samhälle där vi omges av produkter som ska vara nyttiga.

Det är lite som att lägga plåster på en infekterad själ.

Varje punkt här nedanför får en förklaring ur individperspektiv.

Felen i samhället:

 1.  En produkt är sällan nyttig. En produkt som det står hur nyttig den är, ÄR INTE nyttig.
 2. Reklamens enda syfte är att tala om att du inte duger som du är.  ( Den här går hand i hand med punkt 5)
 3. En dryck ska inte innehålla socker, alls. Ändå envisas de att skriva ut hur lite socker det är i. Fel från början.  En (vardags)dryck skall inte heller innehålla någon som helst socker substitut.
 4. “Det som syns på Instagram är nyttigt” Hjälp.
 5. Det är PENGAR och POLITIK det handlar om.
 6. Samhället “kräver alltid perfekt resultat” Vi har inte tålamod med misslyckanden. Också väldigt tragiskt.
 7. “Behöver inte”  = “Jag behöver inte gå ut och träna, jag kan se på tv” “Jag behöver inte gå upp på hela dagen, bara jag har min padda så blir allt bra”  “Jag kan se på tvn hela dagen, jag behöver inte göra något ( för jag jobbar redan?) ”
  “Jag behöver inte lära mig laga mat, för det vimlar av hel och halvfärdiga rätter i affären”
  Många vilar och väntar bort sina liv.
 8. Resultat som kan sparas?  Bortslösad tid framför tvn kommer aldrig tillbaka, det är en otroligt skön känsla att vara klar.

Felen i individ:

 • “Vi har inte lärt oss att laga mat”, eller förstå varför det är viktigt att laga mat.  Därför köper vi produkter, vi behöver produkter som ligger i en förpackning. Många vet inte vad man gör med en råvara. En morot, en potatis.   =  Det kan ju handla om intresse eller att många inte har tid.  ( Det här kan behöva upprepas; ge inte bort det bästa av dig till ett arbete, ge inte bort det bästa av dig till en anställning)
  = Vi förflyttar sakta och säkert från råvaruland till låtsasland.  Det är faktiskt skrämmande på riktigt. Vad är egentligen gott?  Kemikalietunga? 

  Get a real realitycheck!


 • Vi älskar inte oss själva längre. Den som älskar och respekterar sig själv på riktigt använder tiden till egen meningsfullhet och gör saker som är individstärkade.  Var trygg och stabil i den du egentligen är.
  Vi behöver ingen som talar om för oss vad vi ska ha för kräm, för mat eller hur bra med känns med en ny pryl.  Vi behöver inte unna oss eller trösta oss med saker.
  Vi litar inte på vad vi tror och tänker är rätt, längre. Många måste ha bekräftelse utifrån och detta kan bli otroligt och ohyggligt förvirrande i samhället, då många gånger samhällets enda uppgift är att göra dig beroende.  Vi kan nämna ordet vilseledd tillsammans med detta.   Den som inte älskar sig själv har lättare att söka kärlen utifrån. Och då söker vi kärlek i annat och har därför lätt att bli trollbunden av saker.Det är svårt att älska sig själv och vara sann med sig själv när vi proppar i våra kroppar kemikalier, tillsatser och låtsasmat. Våra kroppar är inte rena och då blir det svårt att vara i linje med sin äkta och sanna natur. Dig själv.
 • Hur har vi blivit trollbundna av att vi ska dricka nyttigheter? Det är lätt att trollbinda någon som är vilseledd.  Vatten finns i kranen.

 • Vem är kändis idag? Den som har tillräckligt med följare på instagram?  Detta fattar företag och använder dessa som influencer, alltså en som sprider produkter.
  Alla gillar att få paket och tar emot det som skickas till den, men tänk lite till. Vilken påverkan har produkten för människa, miljö och framtiden?  Vad är sant?
  Vi stödjer och göder en låtsasvärld.  Det som syns på en skärm är lögn och alla hjäper till att sprida det.


  Tänk efter om två flak NOCCO verkligen är värt det?

 • Pengar kan köpa reklam. “Min produkt gör alla lyckliga, jag vill tjäna mer pengar, jag vill äga, ha mer, om jag har mer pengar kan jag köpa mer reklam.”
 • Var nöjd du har lättare att bli lycklig. Det är vi själva i samhället som har skapat samhället. Individens ansvar löser samhällets problem?  Långsiktigt kan det visst vara så, men det är inte ditt ansvar att lösa samhällets problem. Du är ditt eget ansvar. Du kan bara förändra dig, och när du gör det kommer din känsla sprida sig som ringar på vattnet och du får andra att göra bra och bättre val för sig och din familj. När du börjar älska och respektera dig själv kommer det att märkas, dina barn och din familj kommer att få av det du har.
  When you do better you feel better, when you feel better you do better som Kris Carr en gång sa. Är det pågrund av tidspress vi inte har tid att gå igenom någon förstförsämring?  Många är resultatkåta och kräver resultat på en gång.


 •  När ditt liv är ditt ansvar, när ditt välbefinnande är ditt ansvar tänker man inte i termer som behöver eller behöver inte.  Det är inte svårt, det är ingen gräns. Det är som en gräns eller nyttigt och onyttigt och det ska det inte vara. Det är så mycket känslor i allt allt nuförtiden. Äta grönsaker är nyttigt, chips är onyttigt, bröd är onyttigt och så vidare och detta älskar ju handlaren; vår ständiga strävan på våra perfekta liv? När man är sitt sanna jag och lever i linje med sig själv är sånt här bara trans och ursäkter.

  När du och förstår “mitt liv är mitt ansvar” är det  lättare att vilja göra saker för din egen skull och aldrig hamna i att bli uttråkad.

 • Använd din tid rätt. Jag ser mitt bloggande som “ett jobb” och ger det den tiden, det utrymmet. För det är viktigt. Det har tagit mig ungefär 5 timmar att skriva ihop den här texten och under tiden har min familj tittat på tv. Men jag har skapat något som ger ett resultat som jag kan spara.
  Just “Resultat som man kan spara” ingår som del moment när man ska hitta sitt mål, sitt syfte i livet i Stora Livshandboken.

 

Lös problemet!

Byt fokus.

 • Tänk inte saker som i nyttigt, onyttigt. Du  skapar bara en negativ stress i din kropp. använd sunt förnuft.
 • Tänk rörelse istället för motion
 • Stöd inte reklamfinanserade produkter, tvkanaler och instagramprofiler.
 • Lyft blicken och se saker ur ett större perspektiv.
 • “Den som handlar på ÖoB spar pengar”   – När saker är billiga blir vi som galna och bara måste ha. Tänk på hur mycket pengar du spar. Tänk på allt du kan göra för pengarna du spar?jag kunde ha köpt en deo på ÖoB för 20 kronor men jag valde att köpa en för 149kr på natuligtsnygg bara här hade jag kunnat tjäna 129kr men jag ser själva deoinköpet som en liten, liten del ur ett större perspektiv. Effekten av deoköpet blir ett annat än den för 20kr på ÖoB.

  Jag känner mig nöjd, hel, ren och naturligt snygg, vilket leder till att jag vill göra bra saker. Jag blev nöjd på riktigt.


 

Mer på samma tema men ur matens perspektiv skrev jag om på min andra blogg  Vad är nyttigt?

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *