“Gör något” vad innebär det och varför är det viktigt

Gör något! Gör något! Jag låter som Lille Skutt i Bamse och ofta med den där darriga och ängsliga rösten. Gör något, gör något.

 

Åren går och du består?

Varför

  • Om man inte gör något ( viktigt) slösar man på sitt liv – man tror att man har oceancer av tid och energi att kunna slösa på sin tid. Man har “råd” att kunna “unna” sig att se på skärm och chilla och softa.
  • Gör saker som du vill och som helst ger ett resultat som går att spara och som för din process framåt.  ( alltså du kommer närmare ditt “drömliv” dina mål)
  • Det är lätt att känslor “fastnar” ditt cellminne om du inte blir av med dem. ( varför spelar det roll? För att det vill du inte spara på, du vill “gå vidare” och blir fri, när du verkar i rätt frekvens vill du inte har en massa skräp som ligger i vägen och stör din energi. )
  • När man gör något är det lättare att hela människan blir nöjd, mätt, belåten, trött och man har lättare att bli naturligt trött
  • Använder hela sin kropp, själ och hela sin varelse. Jag gillar bättre att ta en skogspromenad med tillhörande matlagning på ett triangakök än en tur till Leos Lekland. Om du också känner som mig, lär barnen det samma. Eftersom hela din människa blir nöjd, du blir lättare komplett, alla dina sinnen har fått sitt. ( På leos är det färdiga koncept som gäller och du använder inte hela din människa) Att du dessutom på ett naturligt sätt tränar balans, koncentration, alla dina sinnen, känsel, hörsel, syn och en annan förmåga att ta hänsyn.
  • Några exempel på saker man kan göra: vandra i skogen ( behöver inte vara stort eller besvärligt) välj att kalla det skogspromenad hellre, paddla kanot, kajak, klättra, springa, träna, eller vad som helst som ingår i din sjäsliga längtan.  Jag kanske har listat “extrem sporter” men tänk på saker där du använder hela din människa på ett sätt där du blir naturligt trött

Vad jag inte räknar som göra något i det här fallet

Nu räknar jag saker där man inte använder hela sin kropp, och därmed har svårare att bli nöjd – på kvällen är det lätt att känna sig uttråkad eller rastlös.

  • Gå på bio
  • Gå på museum
  • Utfykter

 

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *