Hur vet jag vad jag vill?

Vadå göra som man vill_

Nu har jag snackat tillräckligt om göra vad du vill, eller hur. Men….. Hur vet jag vad jag vill? 

Första steg:

  1. Ta bort stirr och stim runt dig. Det är lättare att höra, förstå, inse vad du vill när det är tyst runt omkring dig. Stanna upp. Om du inte stannar upp av dig själv, om du inte “ser, förstår signalerna” kan du kanske tvingas stanna upp genom ett brutet ben, en sjukskrivning, eller något annat som händer din fysiska kropp.
  2. Du vet. Det känns. Det pirrar i kroppen.Lästips: Om alla gör som hon vill skulle välden vara kaotisk
  3. Vad får tanken dig att vilja göra? Om någon säger att du ska söka anställning i Sigtuna och du är helt TOM, det känns ingenting så ska du inte göra det. Men om någon säger “ska vi starta surfskola i Biarritz ” och du genast börjar Googla och göra undersökningar på surfskola och Biarritz så är det så klart dit du vill.
  4.  Vad är det som du gärna vill gå upp klockan 04 för att göra, ( utan att få betalt!) Vad är det du som plockar fram när barnen har somnat?  Du gör saker som ger resultat, som du kan spara.
  5. Har man inget mål så kommer man ingenstans. Ibland är målet en plats ibland är målet ett varför.
  6. Vad är kul? Om du skulle göra “en kul grej” vad skulle det vara?

Några punkter att fundera lite extra över

“Skinnet kliar” – hur fort du än springer så kan du inte springa ifrån ditt skin.  Du kan inte rymma från dig själv. Lika bra att vara sams eller hur?  Det kan upplevas som stressande. Hur reagerar du på stress? Jobbar hårdare eller går och gömmer dig?

Ibland kan det kännas om att gå in ett par nya skor. Det är ovant, du vinglar och du kanske får lite ont, skavsår. Men när du klarat av första tiden är de nya skorna helt perfekta. De klär dig.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *