Loddoboxen Juni

IMG_9452

Idag kom Loddoboxen Juni – alltid lika spännande. Jag är så nyfiken på vad den kan innehålla för varannan månad kommer det nya produkter för att utmana nya vanor för mig och min familj.

Den här gånger var det:

Chia go – det ska bli spännande att dricka chia i farten. Jag har alltid tänkt att jag ska sitta ner och äta, men nu ska jag utmanas att gå och äta samtidigt.

NOCCO – Cassis – Funktionsdryck som innehåller 180gram koffein och grenade aminosyror. Det ska bli spännande att se om jag som sover så dåligt ( 3 pers på 140cm säng) kan hjälpas.  En quickfix för den moderna människan? Cassis är ett annat namn för svarta vinbär. Det är ett av mina favortbär. De buskar växer på vårt land. Nu blev jag sugen på att fara dit och ta hand om mina buskar. Åhhh..  ( För övrigt är sängen på landet 180cm och då för vi lätt plats till och  med alla fyra, nu längtar jag inte bara till mina bär utan även till att vakna utvilad)

Fluxx Drops – Den morderna flourtanten? Dessa smakar rabarber och jordgubb och ska hjälpa till vid muntorrhet.

Nicks Kexbar Vem har missat Nicks massiva reklam i tunnelbanan? Det känns som om Nicks är överallt nu förtiden. Ett godis utan vanligt socker, Men vad i helvete innehåller den istället? Jag är lite försiktig med sånt här dels för att:
1) Vi vänjer oss med “konstgjorda smaker och får kemikalitunga”  – Är det BI-vänligt? Har vi inga bin kvar i världen kommer frukt och grönsaksdisken se annorlunda ut.

Jag blir ledsen och uppröd när människor äter sånt här och säger att “Det är gott”  ett tecken på kemikalitunga.

2) Vi ska fortfarande äta godis – Varför inte ta tag i den EGENTLIGA känslan? Nicks ska få oss att tro att äta deras produkter är ett bättre val, genom att det inte är något socker i. A guiltffree candy?
Nicks innehåller palmolja men den var tydligen certifierad. Själv är jag vänligt restriktiv med att äta saker som jag inte kan uttala och Nicks innehåller dessutom majsstärkelse och majsmjöl och den hoppas jag är ekologiskt certifierad. Majs och majsprodukter ska du alltid köpa ekologiskt. Alltid. Det är mycket besprutad.  Har du hört talas om Monsanto?  En galen människa som har korrumperat hela majsmarkaden. Majs är inte bara majskolvar utan majs är en basvara i t ex Sydamerika. Majsmjöl som i tortillas tillexempel.

Jag vill att allt jag äter, dricker, konsumerar ska vara bra för mig, för de som konsumerade produkter och göra minst skada på miljön när jag har konsumerat klart.

Senilsnöre  Wow – detta behöver jag till mina solglasögon.

Comviq – Kontant Smart för er som har barn med egen telefon eller surfplatta

Dipp från Gårdschips – Lingonsmak. Ska prova att ha som dipp till grönsakerna.

Smakis – Tack Smakis – ni har fattat det här med bin. Dör bina ut kommer människan dö ut inom några år eller vara så konstgjorda att vi kommer vara en spillra av våra forma jag. Det ingick tre Smakisar och en fröpåse. Lär barnen plantera och ta hand om vår jord. Lär barnen om bin. Skaffa ingen kemikalietunga, lär dig uppskatta mat och dryck som den är, som bina gjorde den. Natruren är fantastisk om vi bara kunde låta bli och förstöra den.

Värdet på boxen: 328kr

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *