Mars 2020 Att göra sin plikt inför samhället

Det är så oerhört tydligt att hur många människor verkligen vill göra sin plikt mot samhället.  Alltså jobba. Vi står inför en framtid som ingen kan gissa sig till, men då var och en verkar förlora sitt jobb.  Med corona tider känns det extra bittert för vissa skulle jag tro. För många är “att jobba det enda rätta och det är det man ska göra om dagarna”  och nu med detta massvarsel står många som handlingsförlamade. Dels för att de inte vet vad de ska göra om dagarna och hur det ska gå med ekonomin. 

 

Tryggheten finns i DIG, inte i ditt jobb.

Ni som har blivit permitterade:
Grattis! Verkligen. Jag menar det på riktigt. Förstå hur bra du har det. Du får heltidsbetalt för att göra vad du vill om dagarna. Passa på att nyttja den är tiden till din fördel. Gör vad du vill. Se det som din fördel, det är faktiskt din plikt inför samhället.
Det är din tid nu – ta vara på den.
Vad vill du? Egentligen Passa på att lär dig ett nytt språk, ett instrument, vad är självklart med dig – fortsätt med det.

Men jag kan ju inte göra som jag vill – jag vill ju åka till Italien?
Visst är det trevligt med uttlandsresor – men det är troligtvis inte det du vill egentligen. Det du egentligen vill bygger på den du är, att hitta den man är är lättare att göra här och nu. Där du är. “Köp inte mer tid med ursäkter”
Den du är bygger på din passion, din talang, vad som är självklart med dig. Vad kan du, vad är top of mind i dig.

Kom fram det är viktigare än någonsin.

Alla människor har en talang, en längtan eller något som måste fram – det är det som kommer bli meningen med ditt liv.  Det är din vision, ditt mål.

Att arbeta innebär för mig att du
Utför handlingar som leder / hjälper andra människor skapa sitt drömliv – dvs du slösar bort ditt eget liv tillförmån för en anställning. Alla människor vill, drömmer och längtar efter något.
Fly verkligheten som är du – du rymmer från dig själv, du flyr dig själv
Du lever och  verkar DUI – det vill säga under påverkan. DUI är driving under the influence alltså påverkad av något. Du är påverkad att varuföra någon annans varor och tjänster.

Att verkligen förstå det jag säger kräver mycket insikt och förståelse av livet. Och jag vet att många inte vill tro det jag säger är sant och därmed lägger det åt sidan. Men bara lyssna för jag har rätt.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *