“Om alla gör som hon vill – då skulle världen bli kaotisk!”

Vadå göra som man vill_

“Om alla gör som hon själv vill skulle världen då inte bli rätt kaotisk?  Håll med om det? “

För att kunna svara på detta påstående måste jag först gå igenom vad du vill lite. Jag gör skillnad på vad du vill och vad du egentligen vill.

 

Vad du vill / EGOTS VÄG  – Är nästan bara egoistiska handlingar, kortsiktiga lösningar, ( även de som hjälper dig sen)    “släcka elder”
Tänk om du behöver tänka i motsatser –  Om du inte vill något och därför gör motstånd, trotsar, tänker illa om något / någon.  Vad är det du vill göra istället?

Vi måste lära oss skillnad på egots väg och vår själsliga längtan. För många är egots väg raka vägen mot ett kroppsligt och mentalt självmord men först:

utbrändhet, sjukskrivningar, stressrelaterade åkommor och luftslott av oviktiga saker.

Läs även : Är det oansvarigt att jobba?

 

Vad du egentligen vill  / SJÄLSLIG LÄNGTAN –  Det du egentligen vill är vad din själ vill göra, det som är din “livsuppgift” – svaret på frågan varför du lever just nu, i denna tid, i detta nu. Du kommer att bli “nöjd” när du har hittat och följer vad du egentligen vill.

Tecken på att man börjar närma sig sin själsliga längtan: 

  • När du får ett pirr, en känsla i kroppen – när du hör, se, upplever något som ligger i linje med din själsliga längtan. Detta kan komma ifrån vad som helst, när som helst, hur som helst. En reklamsnutt, ett musikstycke, en matupplevese, någon som säger något som väcker lusten i dig.  Det är den inre känslan som vi vill åt. Google kan inte inte hjälpa dig här, din smarta telefon kan inte hjälpa dig här. Det handlar om din inre upplevelse, kanske bara en förnimmelse.  Oftast vara den här upplevelsen bara någon sekund, max – men den är stark och betyder / fastar hos dig.
  • Du “lyfter, växer  i tanken” och kanske i kroppen. Du går in i en annan sorts energi
  • Du börjar planera och kan inte släppa tanken, du tänker på det länge.
  • När du reflekterar kommer du på att du faktiskt har planerat, förberett dig för detta sedan barnsben. “Det är ju något som jag alltid har gjort, det är det jag måste göra”

Lästips  Skillnaden på vad du vill och vad du egentligen vill

Ofta vet vi vad vi ska göra, men vi är blyga, skäms eller så vet vi inte hur ( vi ska genomföra idén) och därför blir det svårt och ibland är det inte heller “ett jobb, en anställning” och därför skjuter vi tanken i från oss.

 

Om vad du vill inte passar in i din verklighet, då är det verkligheten det är fel på. Inte dig. Byt alltså verklighet.

Tips! Skriv förslag på olika verkligheter i en hatt och dra en gör som det står på lappen.  ( Det skulle kunna stå “lev minimalistiskt i en vecka”,  “flytta till Biarittz och starta surfskola”  “rädda orangutanger i Boreno”  ” stänga av wifit i bostaden i en månad”  )

 

Varför är det bra:

  • Det som du själv har skrivit kommer från ditt inre, är alltså vad du vill.
  • Du har bestämt dig, ett mål, vet var du är på väg. Det är lättare att ta första steget om du vet var du är på väg.
  • Om det blir “en kul grej”, kanske det inte är så allvarligt och då stressar du inte upp dig = det blir lättare att följa och att genomföra.  Den som gör en kul grej följer sin själsliga längtan och allt blir lättare, saker bara löses (innan de blivit ett problem) Du kämpar inte utan bara gör.

 


 

Om alla skulle göra som de vill så skulle världen vara en kaotisk plats, men om alla gör som de egentligen vill skulle världen vara en kärleksfull plats, med ärlighet och där vi hjälper varandra. Faktum är att vi skulle komma närmare världsfred om alla gör som de egentligen vill.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *