Saker som jag förstår och saker som jag inte förstår

Saker jag inte förstår mig på:

 • Varför man jobbar i en anställning
  Om svaret är att man får pengar är det, för mig ännu obegripligare. Ok, ni tror att jag är knäpp. Jag förstår inte  att man ska jobba för att man ska tjäna pengar – Man jobbar ju för att tjäna pengar, eller hur? Det är arbetet som dödar lusten till allt annat.
  I en anställningsverklighet är man inte avslappnad, vi är ständigt jagade, eller jagas. Vi är robotar som ska vara lönsamma.
 • Man jobbar i timmar, timmen har ett värde som du får i din månadsbelöning.
  Många skulle ALDRIG någonsin jobba på sin semester, sin födelsedag med mera.
 • Jobbar man inte är man ledig och är man ledig ska man vila

 • Huret som sitter fast som en fotboja.
  Klipp av huret och alla dess JAMEN kompisar och släpp dem – den enda som dessa filurer gör att stjäla energi och din uppmärksamhet. 

  Jag måste arbeta, för HUR ska jag annars kunna betala mina räkningar? 

 

Saker jag förstår mig på:

 • Ägna tid åt dig, din personliga utveckling, ditt varande, din själ, att DU mår bra. Slappna av.
  Detta är något som du ska ägna största delen av ditt varande av. Detta är inget som ska prickas av utan något som du bör använda mest tid åt. Faktum är att det enda som spelar roll i livet är din personliga utveckling. Allt annat är faktiskt bull.
 • Pengar / Möjligheter / tillfällen
  Pengar kommer till dig, du får pengar, tillfällen, möjligheter när du är avslappnad nog att se dem.  Jobbar du för pengar eller jobbar pengar för dig?
 • Äg lagom
  Äg inget hus! Äg ingen bil! Äg inga bra att ha saker!  Lev lagom.

Dilemman

 • Samvetet
  Du kanske vill ägna dig mer åt personlig utveckling, men du får dåligt samvete, ångest om du sviker dina kompisar, kolleger, chefer på jobbet.  Många är uppvuxna med samvetet och mår dåligt om vi tar hand om oss själva.

  Den  som hela tiden kämpar för att passa in, för att andra ska tycka om dig, för att bli en av alla andra – kan behöva göra en laglig u-sväng. Du är helt perfekt – det är dina kulisser som behöver bytas ut.

 • Gör en U-sväng utan att tänka på Huret
  Ja, du måste kanske. Att tänka /  hålla fast i sin  belöning är att fortsätta göra samma misstag månad efter månad, efter månad till du en dag gick i pension och undrade var livet tog vägen.
 • Tänk på dig själv först
  Även fast det “är” fel, även om det känns fel. Det är konstigt, men sant. Det är faktiskt den sanna vägen, den rätta vägen.  Inte ett jobb, inte en anställning där du jobbar för att tjäna pengar.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *