Skäms jälva unge!

thumbnail_Screenshot_20180806-044413

thumbnail_Screenshot_20180215-061216

Bilderna ovan visar en del av tidens tand, eller ?

jag upplever det som om barn ska ha, ska ha, och ska ha hela tiden.

Maten: 
Barn är så jälva bortskämda med maten idag. SKÄMS säger jag. Var glad och tacksam för att du har mat på bordet, ( jävla unge!?)  jag kommer faktiskt att få mina barn att gå och lägga sig hungriga, om de inte äter vad som serveras.  ( Gör man så som mamma, ja, det kanske man måste?!)
Skärm:

Barn som saknar empati, som inte bryr sig om någon annat än en skärm, ett spel eller en youtubefilm som kan sättas på paus.

Lär dig dina barn att titta folk  i ögonen när någon talar med dem.

Vad händer med de när de bli vuxna? Vad skapar vi för vuxna av dagens barn? Kommer mina barn brys sig om mig när jag ligger på hemmet eller kommer det att skicka en videohälsning?

Jag känner starkt för en förändring. WIFIt ska ICKE Vara det viktigaste i ett barn ( eller vuxens ) liv. För ett tag sedan såg jag ett program på barnkanalen Gäst i Spenaten och jag tänker direkt att det är det vi måste implementera mer av.  ( Tyvärr fanns det inga avsnitt tillgängliga längre på svtplay)

Programmet gick ut på att en känd familj, föräldrar och barn fick spenderar en helg på ett torp. Ett torp ( kollektiv) utan rinnande vatten och med utedass.  Självklart inget wifi, inga plattor, smarta telefoner etc.  Natuligtvis var familjen skeptiskt till att vara där över helgen, men ingen ville lämna när väl söndagen kom.  Man klarar sig fint.

Det är svårare att klara sig “fInt” i storstan när alla lockelser och belöningar finns så nära. Man behöver vara stark när “kulisserna är andra” och wifit sitter i väggarna och 7/11 med alla sina valmöjligheter finns bara ett stenkast här i från .

 

Bilderna har jag ju lånat, men ni ser ju var de kommer i från och de är de som ska ha cred, eller om det har lånat dem de med – det vet jag ju inte.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *