Skärm!

Nu vill jag nämna några ord om skärm och skärm användningen. Lyssna noga.
Vi marineras i budskap varje dag – via våra skärmar. Vi uppmuntras att spela på casino att köpa nu och betala sedan. Kriminalitet och våld är även det “vardagsmat” Barn har fritillgång till hela internet och allt dess innehåll.

Varför ska vi gå på och matas med dumt innehåll varje dag?

Nej, nej, nej – det behöver du inte
Kom ihåg dessa punkter

 • Reklamens enda syfte är att tala om att du inte duger som du är. Bara där borde det väl ringa en varningsklocka?
  —————
 • “Alla som jobbar är sjukligt köpta”  – det finns ingen som skulle vilja göra någonting utan att få betalt.  “Lita inte på någon som jobbar” – de får betalt att säga så till dig. ( Tänk dig att alla som jobbar –  jobbar för lönen, har svårt att säga nej till chefen och vi skapar tillsammans “den osjälvständiga massan”  och allt vad det innebär)
  ——————
 • Den osjälvständiga massa hjälper alla till att skapa sekten samhället – vi går vilselett in i samhället och alla går på det.  Allting du ser är skapat av en människa, som har fått betalt för att göra det.
  —————
 • Du tar mer eller mindre lätt åt dig av ANDRAS ÅSIKTER. Det är svårt att veta vad som är sant, korrekt och vad som betyder något för dig när man hela tiden matas och matas med andras åsikter. Hela internet är ett tidsfördriv med åsikter och hittapå.
  ——————-
 • Din tid är för värdefull för att gå på detta
 • Ta kommandot över ditt liv och din tid. Tid som slösas bort framför en skärm kommer aldrig tillbaka. Gör något vettigt istället
  ———————–
 • “The show must go on”  Ta aktivt ansvar för ditt liv. Lita inte på att någon annan gör det åt dig.  Andra vill bara ha dina pengar. Förlorad tid kommer aldrig tillbaka, förlorad ungdom kommer aldrig tillbaka.  “Ja, det var tråkigt att din son tog livet av sig pågrund av sina enorma spelskulder – vi skickar en blomma” säger spelbolaget MEN fortsätter att skicka ut sin reklam, fortsätter att sprida sina budskap, fortsätta med propagandan.Så länge ekorren fortsätter att springa kommer hjulet att snurra. Hoppa av! 
  —————-
 • Det du övar på blir vanor – vilka är dina vanor i ditt liv?

  Detta är bara en kategori med fel som för mycket skärm gör mot dig, sedan kan vi tala om försämrad kondition, empatilöshet, gamnackar, självupptagenhet, egoism, kroppar som inte orkar bära en människokropp längre, lathet och orkar inte fasoner. Beroendet och beteendet som uppstår vid beroende, Hjärnor som förändras, strålningen som påverkar oss – som ingen riktigt vet hur än. Barn som ständigt måste roas och där underhållningen aldrig tar slut.Du kan själv göra något åt det!

  Lyssna noga nu. Du behöver inte titta på tv. Dina barn behöver inte skärmvaktas du behöver inte uppdatera expressen.se hela tiden.
  Det är ett samhälls problem – inte individens ansvar?
  Vänd på det;
  individens ansvar blir samhällets problem.  Men det är aldrig ditt ansvar att lösa samhällets problem – du kan vara ta ansvar för dig. Du måste förstå att detta är viktigt för dig. Du måste själv förstå att du inte vill slösa bort ditt liv

Läs:  Bara för att man är vuxen får man inte göra som man vill

Skärm som verktyg eller tidsfördriv – i skolan

Det är försent? 

Det är som att jämföra med miljöförstörningen – det är försent att göra något. Det är ett samhällsproblem. PUNKT.  Eh, nej. Du har alltid ett val. Vill du ha det så? Ja eller nej?  “Vi är en del av kulturen” Ja det stämmer – men lär dig stänga av. Det är ditt ansvar.

 • Du kan mycket väl åka och handla din mat förpackningsfritt på Paradiset
 • Du kan plogga ( Jogga och plocka skräp)
 • Du kan sluta tänka i termer “Det är billigt”
  När saker är billigt, köper man mer! Det är ett faktum. Gå inte på reklamen, du tjänar inga pengar. Du förlorar pengar.  Du behöver inte.
 •  Ta till dig den här meningen: “It´s just a straw – said 8 million persons”

Vad gör framgångsrika människor?

Ta efter vad framgångsrika människor gör, gör som dem om du vill ha ett framgångsrikt liv. Vill du vara fokuserad och målinriktad?

Ingen skärm före lunch! 

 • Skärmar stjäl ditt fokus, ditt engagemang och ditt mål.
 • Det blir lätt en tidstjuv “man ska bara”

Gå upp tidigt!

 • Gå upp tidigt för att göra saker du har nytta av. Som du gillar eller ogillar ( som träning, kanske)
 • Sätt intentioner, mål, vad vill du göra idag?

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *