Steg 1 – Tacksamhet

Lär dig hur-2

Innan vi börjar bygga på måste vi se till att vi har en stabil grund att bygga vidare på. Det enklaste är att vara tacksam.

Stabil – Att vara tacksam för det du har, någonsin har haft är grunden. Om du är tacksam har du lättare att “stå emot allt elände” som kommer emot dig.
Du skapar rätt energier runt dig, tacksamma energi och sätter in dig i rätt “frekvens.”

Rätt frekvens för livet – Livets energi kan man se som en radio. En rätt inställd radio får kontakt, en dålig bara brusar och låter illa. Se till att du är inställd på rätt frekvens, det underlättar.

Detoxa själen – Att vara tacksam är ett sätt att “detoxa själen” – Detoxa betyder ungefär “rensa, städa” och du kanske känner igen det i samband med kroppen. Ofta handlar det om att dricka juicer och äta nyttig mat för att bli ren inne kroppen. Genom att vara tacksam kommer du lättare åt att detoxa själen.

Hur kan tacksamhet ge mig pengar till mat och hyra? – Det blir svårt att plocka ut en sak ur livets helhet, det är som att fråga en mat och kostrådgivare om bröd är nyttigt. Om bröd är nyttigt – du måste se helheten. Är smörgås den enda mat du äter på en dag, då är bröd nyttigt för det är bättre att äta det än inget alls. En annan relevant fråga är vad du lägger på, vad är det för bröd? Med mera.  Men måste se helheten, liksom att man måste se helheten i livet.
När du är i rätt frekvens, känner tacksamhet så händer det saker, kanske inte omedelbart men se det som en mer långsiktigt investering. Testa! Om du är genuint tacksam börjar det hända saker, din “radio är inställd på rätt frekvens” och din våglängd drar sig till saker och personer som du behöver.  Behöver du pengar är det inte helt omöjligt att du attraherar de personer som erbjuder dig pengar, jobb, stipendium, du kanske ser en annons – någon söker det du har att sälja. Tänk brett och ha ett öppet sinne. Det finns fler sätt att få in pengar än att jobba.

Gör så här:

Ägna tio minuter till att vara tacksam varje dag. Var tacksam för allt som någonsin kommit in i ditt liv;  att du hade leksaker som barn, en säng, tak över huvudet, att du hade penna och papper. Var tacksam för att du fick gå i skolan, fick leka, var tacksam över att det finns vägar, att det finns personer som kör bussen till ditt jobb, till internet, till datorer. Var tacksam att du fick vård när du var sjuk. Tänk över allt du kan tänka dig. ALLT, stort som smått.

Säg det högt, eller i tanken. Skriv gärna ner. Låt gärna barnen, om du har några, vara med. Det skapar en bra grund för dem också. Det är viktigt att du menar det du säger.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *