Stressen som i inte nöjd

 

Simple Photo Women's Fashion Instagram Post

Runt om mig är det många som är stressade, både i jobbet och i privatlivet.  Jag har fått känslan av att många inte riktigt är nöjda, tillfreds och behöver hela tiden mer och mer saker. Mer saker för att känna sig hela genom att fylla upp tomrum. Rum kan ju inte stå tomma och därför fylls de med CocaCola, Netflix, godis, nya handväskor, gitarrer, Porschebilar och poolar. Eller vad som helst som pryl som går att köpa för pengar.

Den som jobbar gör bara det som kunden till ha, “vi vill ha det så”  – fortsätter att producera mer för att kunden kräver det. Vi jagar ständigt mer och blir aldrig nöjda. Det blir en ond spiral som aldrig tar slut. Producerar ännu mer, ännu större, ännu bättre. Mer storslaget.
Kom i håg att allt vi har i livet är det en människa som har skapat.

Det är svårt att vara nöjd när det aldrig tar slut.  Du kan strömma hela säsonger, Youtube tar aldrig slut.

 

spooky

Prova att byta tänk för att bryta den här spiralen. Spiralen som  stressar upp alla oss, anställda, kunder och  kollegor. Den som inte är nöjd saknar något. Tänker på allt hon inte har, alla brister, allt som saknas.

 

Att jobba = vara vilseledd = köpa lyckan?

 

Den nedre bilden handlar om att “backa” och faktiskt se allt som du redan har, allt som du redan har gjort. Du kommer allt känna dig hel när du byter tankesätt, “livsförståelse”

spooky.tiljpg

Vi kommer att förändra livsstilen för många genom denna enkla matris.  Vi kommer att förändra livet för många genom att bara att byta tänk.

Ha en bra dag

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *