Tips och tricks i coronatider – BYT TÄNK.

Den här krisen bevisar att många lever och tänker ( förstår livet) i ett fattigdomstänk och ett bristtänkande.  Jag ska förklara mer vad jag menar senare.  Många lägger sitt liv i andras händer och tycker att de ska fatta bra beslut som är gynsamma även för dem.  Kanske väntar på klartecken, att vänta på “att något ska hända” och väntar på de så kallade bättre tiderna.

Fattigdomstänk – ser livet i brister, ser allt som man inte kan göra, köpa, vara , njuta av.  Så fort vi sätter på media så slås vi av allt som har hänt, alla “nyheter” hur många som blivit av med jobbet, all kris och katastrof.  Det bekräftar en värklighet, eller hur? Du ser sanningen, bekräftar fakta. Vi kan lätt rada upp allt som vi inte har, som vi inte kan, som inte går och hur dåligt det är. Ser livet i brister – är aldrig nöjd. Saknas alltid något. Tid, pengar, energi?

Om jag bara hade xxxx så blir allting bra, eller hur? Det är så himla lätt att falla hals över huvud ner i rädslolavinen i fattigdomstänket. Det finns ingen botten med alla katastrofer och allt kaos. Personer går gärna med skugglappar och bara ältar allt som inte går.

Det är jättesvårt för en person med det här tänket att sätta mål för sig själv, eller att tänka på vad man själv vill. Om man är marinerad med ett tänk att det inte går så är det nästan lönlöst att säga vad man vill eller “göra beställningar av universum”

Fattigdomstänkarens favoritord är HUR

Om du dessutom väntar på att någon ska bestämma åt dig, tänk över ditt självvärde, ditt självförtoende, din självkänsla – det kräver en viss nivå av självkänsla att veta vad man vill och att ( våga ) stå för det.

Exempel:
1 – Gymmet är stängt, jag kan inte träna.

2-  Det går inte att göra som jag vill, för allt är stängt och bommat.  (Drar paralleller till kroppsliga vad du vill som i Egots väg)

Tvärtom är rikemanstänkaren som se att som faktiskt går, som faktiskt finns och som har hänt. Skiner solen? Blommar körsbärsträdet? Jag har kläder att sätta på mig. Jag har ett wifi så jag kan kolla netflix. Jag har en skog precis bakom huset som jag kan löpträna i. Jag har tak över huvudet. Jag har mat att sätta på bordet.
Allt jag behöver finns inom mig – jag behöver inget annat.

Exempel:
1-Gymmet är stängt, hur kan jag ändå ge min kropp motionen? Finns det en skog utanför mitt hem? Ja! Har jag youtube? Ja! Kan jag youtuba på övningar? Ja!

2- Jag har allt inom mig – ( tänk Skalman!) och de jag inte har, kan tar jag hjälp med. Jag behöver inte den bästa av allt för att göra som jag vill. ( Det jag egentligen vill göra i livet, själens väg)

 

Blir ditt liv bättre av att du ständigt marineras med saker du inte vill höra?

——————————————————————————————————————————

Det är ett stort samhällsproblem!

Herman sa till mig att det är ett stort samhällsproblem med alla som blir av med sina jobb, att vi inte kan konsumera, vi kan inte göra det, det går dåligt på börsen,  det är så synd om alla som blir av med sina jobb.  (Från början var det nog Stefan L som sa det, skulle jag gissa)

Fattigmans tänket eller hur? Jag håller absolut med att det är ett stort samhälls problem, fast jag skulle nog vilja säga att DET ÄR ETT ENORMT SAMHÄLLSPROBLEM.

Lästips:
Samhället är en spegling på vårt lidande

Om jag inte jobbar eller studerar vad göra jag då? 

Skillnaden på vara nöjd och vara nöjd kommer förändra ditt liv. 

Lösningen på problemet då?

  • Byt till rikedomstänkaren – se livet i tillgångar istället för brister.
  • Förstå att det inte egentligen samhällets problem utan det är individens ansvar. Alla individer har ansvar för sitt liv. Sitt tänk, sin förståelse i livet.
  • Vänligen påminn dig själv om att jobbet inte är livet, och att ta ansvar för sitt liv inte innebär att jobba.  ( Den är svår det vet jag)   Du är viktigast i ditt liv, vad menas? 
  • När du verkligen förstår detta, meningen ovan, blir det ju inget problem alls. Det finns inget problem – det försvinner av sig själv. Meningen med livet är att vara sig själv – sluta slösa bort ditt värdefulla liv på ett jobb, där du får en belöning så du kan göra om samma misstag månad efter månad.
  • Älska sig själv. Hur kan älska sig själv ge pengar till mat och hyra
  • Brules – Bullshit rules. Allt du har lärt dig i livet är lögn. Bullshit rules. Vem behöver krig? Värkligheten är hjärtskärnade nog att se

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *