Vart är du på väg? Gå inte miste om livet när du går den upptrampande stigen.

Går dina steg dit du vill eller följer du samma väg som alla andra?

Att gå på redan upptrampad väg är skönt och tryggt, men kommer det ge dig vad du vill ha och behöver? Jo visst, det är klart att det gör. Men om du känner du kraft och energilös kan det bero på att du faktiskt går åt fel håll. Du går till jobbet för att du måste, inte för att du vill.

Jag har känt mig så orkeslös på sista tiden, nu vet jag varför. Och det handlar om att jag går åt fel hål. Jag använder min tid åt något som jag inte vill. Jag sitter på en stol för att andra säger att jag måste. Jag behöver komma ut, jag behöver skapa, jag behöver hjälpa andra.

En del passar 8- 5 livet för utmärkt, andra gör det inte. Vi som känner oss tvingande och är så orkeslösa och matta. Det tar energi att göra saker som man inte vill. Förstå mig rätt. Det är som att ro utan åror i en storm. Det går inte. Juh. Men ändå tar man sig fram.
Ibland tänker jag på sådan där Yrkestester som ibland cirkulerar i media. “Här finns jobben” Det är synd om den stackare som spenderade 3 år av sitt liv för att bli sjuksyrra, bara för att det finns jobb. Bara för att det finns jobb. Den sätter jobbet framför livet. Utbilda sig till något som personen inte alls har någon lust att jobba med, bara för att det finns jobb. Är hen lycklig? Med tanke på att vi spenderar mer och mer tid av våra liv på våra jobb måtte man trivas på jobbet.  Annars blir man extremt olycklig. Eller? Vad tycker ni?  Den personen måste ju bara jobba för lönen, annars skulle man ju inte ta utbilda sig till ett jobb som man egentligen inte vill ha. Kanske är det någon mamma, moster eller brylling som tycker att det är bra att man har en utbildning och ett jobb?

Du kanske tänker att man måste, och man inte har något val – för man måste tjäna pengar och vara samhällsduglig.  Ställa upp för överheter ( chefer, medmera.)
Man kan inte hålla på och göra som man vill. Eller?  Bli medveten om att det går, bli medveten om varför du jobbar, är det för pengarna eller för rutinerna? Kollegorna? Annat?
Ibland behöver man bara bli medveten om att man kan tjäna pengar på andra sätt. Skulle du fortsätta jobba på samma sätt om du tjänade lika mycket utan att “jobba”?

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *