Vikten av att börja där man är

I morse när jag vaknade fick jag en stark längtan att göra saker som är viktiga för mig. Livet rusar förbi och jag hinner inte med.  Det var så mycket jag ville göra. I morse längtade jag efter att meditera, yoga, koka bovetegröt och dricka kokt vatten, jag längtade så innerligt efter det och efter att bo i ett hus, ett större fristående hus med flera livsrum. Det enklare livet, ett liv utan gifter, utan lockelser och med ett ärligt, sant tänk. Jag ville känna mig fri, och inte bunden av känslor som dåligt samvete, oro / ångest eller stress – känslan av att leva, inte släcka de mest akuta bränderna som uppkommer dagligen.
Jag ville VARA den personen, inte bara göra lite grann då och då.

I stället för att GÖRA de sakerna hällde jag i mig den dagliga baljan kaffe och tänkte ärsch men ändå – flera av de sakerna  hade redan nu kunnat göra, eller iallfall börjat öva på. Det var som när jag flyttar till huset kommer det över mig. Då BLIR jag. Fast så är det ju inte. Ibland måste man öva länge, men jag började inte ens öva.

Spelar pengar någon roll i ditt fall? Om du hade alla pengar du behöver, hade du gjort det som krävs eller hade du fortsatt leva som du gör just nu?

Man måste börja där man är. Annars kommer det aldrig hända. Om jag vill yoga måste jag börja yoga nu. Inte sen. Om jag vill dricka gröna smoothies till frukost måste jag börja gör det nu. Om jag vill koka bovetegröt så måste jag göra det nu. INTE SEN. Om det är det jag vill vad är det som hindrar mig? Varför gör jag det inte? Varför kommer jag med en massa Ja, men....

Ja, men jag måste bo i huset först – då kan jag börja yoga.  Ska jag börja lära mig då? Eller ska jag kunna? Vad är det som gör att jag kommer ta fram yogamattan i huset? När jag inte har fått in den rutinen nu?

Gör så här:

  • Gör! Hur gör man? Beror ju alldeles på vad det gäller, men här kommer lite förslag och inspiration: Youtuba yogafilmer. Eller guidade meditationer. Koka vatten och drick.  Ta på dig skorna och gå ut på en daglig promenad, Googla recept på gröna smoothies, ta med en banan istället för att äta kanelbulle till eftermiddagen. Köp hem det du behöver. I mitt fall bovete.
  • Tänk inte så mycket – bara gör.
  • Man gör det man kan och kan det man gör. Det man inte kan och gör måste man öva på. Öva så länge att det blir en vana. Tills det blir något man gör.
  • Vad hindrar dig från att börja nu? Alltså NU. Jag menar just nu. På en gång. Fyll inte upp dagarna med “Jag ska bara”  – Det brukar faktiskt vara de som tar mest tid. I allafall för mig.

Ha en bra dag!

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *