Fredagsmys med nytt innehåll

Fredagsmys med nytt innehåll

Olw och Estrella har på senare tid blivit synomt för fredagsmys. Att öppna en påse och hälla ut dess flottiga innehåll i en skål, krypa upp i soffan och glufsa in chips och dipp tills alla mår pyton. Det är det som är fredagsmyset. Per definition. Men är det mysigt? Är det gott? Så ok – jag vet att många gillar det och att för många är det något att unna sig efter en hel lång veckas arbete. Man vill koppla av och slappa efter arbetsveckan och då blir det lätt att bara öppna en påse chips.

Är du som förälder, som köper hem detta, en bra förebild. Någon som dina barn ser upp till? Vill du att dina barn ska göra som du gör?

Jag kommer här visa några enkla idéer och inspiration till ett annorlunda fredagsmys. Ett fredagsmys som visserligen kan ta längre tid att fixa i ordning men om man gör det tillsammans väcks ett intresse för den riktiga maten. Det är kul, intressant och spännande med mat; det är enkelt med riktig mat. Det ska ta tid att göra i ordning maten. Mat som ger dig energi, mat som gör dig stark, smart, alert och som ger dig den närning du behöver.

Och du behöver inte heller oroa dig för en överstimulerad unge som flyger om kring som en jojo och vägrar lägga sig, när du och din man har inplanerat privat vuxenmys.

• Rödbetsdipp med grönsaksstavar
( Rödbetsdipp gör du så här:
Mixa rödbetor från konservburk med grekisk yoghurt smaka av med tex flytande houng)

• Popcorn poppade i ekologiskt kokosfett
• Fruktspett, trä färska bär på ett grillspett. Doppa frukten i smält choklad och kokos för extra gott.
• Några goda ostar ger också guldkant.

Men det allra bästa, skulle jag se, är att man helt och hållet skippar maten och ägnar sig åt att spela spel, lägga pussel, eller läsa böcker för varandra.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *