Jag är viktigast i mitt liv är ett winwin energiflöde – inte en egoistisk handling

Jag är viktigast i mitt liv – vad menas egentligen?

Det är lätt att meningen missförstås och många kör över andra med egoistiska handlingar, vilket är fel. Det är lätt hänt att ”Jag är viktigast i mitt liv” stannar upp allt och får motsatt effekt. Tänk meningen så här:

 

Jag är viktigast i mitt liv är ett win-win energiflöde

 

 

Andra viktiga punkter

 • Jag tar helt och hållet ansvar för mitt välbefinnande i tal, tanke och handling: Varför ska jag göra, ingen annan gör ju.
 • Jag använder mig inte av ursäkter, eftersom jag vill. Jag vill inte, jag kan inte, jag orkar inte, jag är för ful 
 • Jag är viktigast i mitt liv, men inte på bekostnad av andra Ha en balans mellan arbetsuppgifterna i t ex ett förhållande. Om jag går och lägger mig nu ( gömmer mig, för jag vill, orkar, måste inte..) så lagar min partner mat.   Nä… jag orkar inte bära, hur skulle jag se ut om jag bär? Bära får du göra!
 • Jag accepterar om jag har gjort fel och skyller inte ifrån mig Det var hon som började… 
 • Jag lyssnar och tar in när någon lär mig något jag har med andra ord ingen kaxig eller arrogant attityd. 
 • Jag börjar, jag gör, Jag sitter inte och väntar på ”startsignalen” eller ”tillåtelsen”
 • Jag vet vad jag behöver, på riktigt

 

 • Jag måste sätta på min räddningsväst först ( viktigast i livet!) för att kunna rädda alla mina, annars kommer alla vi att drunkna.

 

 • Jag förstår skillnaden på vad jag vill (egoistiskt agerande) och vad jag egentligen vill ( själsligt agerande) och använder min tid med på saker som jag egentligen vill.
  ————————————————————————————————————————————-

Du och jobbet

 • ”Jag jobbar redan – jag behöver inte – Attityden” Här är det viktigt att förstå helheten och inte bara stirra sig blint på lönen.Det blir lätt fel saker som blir viktiga. Den som kommer hem trött efter jobbet anser med bestämdhet att ”Jag är viktigast i mitt liv måste alltså vila. ” ”Jag lyssnar på kroppen – jag vilar”
 • ”Jag tar i alla fall hand om mitt jobb” attityden . Jag jobbar redan och jag tar i alla fall hand om mitt jobb är bara ursäkter.
  Vi måste tänka större än jobbet. Den som har en sån attityd eller en tro bör helt och hållet skifta – för det kommer bara göra dåliga val åt dig. Du kommer basera dina val utifrån ditt jobb.   Den som kommer hem trött efter jobbet och behöver vila, är vilseledd. Du tror att det är vila du behöver, när du egentligen behöver se över vad du gör om dagarna och vad som är egen meningsfullhet för dig. För att kunna göra bra val och verkligen kunna anse att Jag är viktigast i mitt liv.

 

En sak ska du veta, om jobbet gör dig trött, energilös anser du att jobbet är viktigast i livet och du bör skifta fokus. Du anser mer eller mindre självmant att jobbet är viktigast i livet och agerar utifrån det. Det kanske inte alls är det som du egentligen vill ha när du inser att du är viktigast i ditt liv.

 • Så länge hamstern fortsätter att springa kommer hjulet fortsätta snurra.

——————————————————————————————————————————————
Ingen egoistisk tanke

 

 • Jag förstår att ”Jag är viktigast i mitt liv”, inte bara är en egoistisk tanke utan ett energiflöde som måste växa.
 • Det jag gör sprids till andra, jag vill sprida till andra.
 • Jag förstå innebörden i meningen: Meningen med livet är ett hjälpa andra hjälpa sig själva på ett sätt som ger dig energi att förstsätta hjälpa andra
  Jag kan därför inte göra egoistiska handlingar.
 • När jag bara gör egoistiska handlingar stoppar jag energiflödet som uppkommer och behöver komma vidare till andra och i universum.
 • Jag förstår detta och inser att ”Jag är viktigast i mitt liv” är ett energiflöde som inte bara ska stilla mitt egoistiska här och nu behov.
 • Jag förstår begrepp som älska sig själv – det är attraherande med personer som älskar sig själva och inser begreppet ”Jag är viktigast i mitt liv”

 

 • Jag bjuder in människor i mitt liv, jag tar emot och skickar vidare. Jag vill dela med mig av det jag har lärt mig. Jag har ett driv och en längtan att få andra att också kunna känna det jag känner. Det jag gör, som hjälper mig, vill jag gärna dela till andra.

——————————————————————————————————————————————
Förstår helheten ur ett större perspektiv

 • Har därför ganska lite med jag, mig, min, mitt och mina att göra.
 • Jag förstår tiden och använder den till min fördel
 • Jag vet att jag får min belöning! Den som gör egoistiska handlingar får omedelbart belöning och vinst. Men i ”Jag är viktigast i mitt liv” kan belöningen antingen komma direkt eller en stund senare.
 • Jag ser och tar emot det som kommer till mig, precis som jag ger vidare. Jag delar med mig av det jag får men inte behöver. Jag behöver inte alltid ha nytt, orört, av allt.
 • Att vara nöjd och leva efter ”Jag är viktigast i mitt liv” är ingen egoistiskt tanke utan ett winwin energiflöde.
 • Därför är det viktigt att jag gör det jag vill göra och att andra kan ta del av det jag gör.

 

 Lär dig äga för att kunna ge och lär dig ta emot för att kunna äga.

 

VANLIGA FRÅGOR:

 

Varför ska jag göra saker för andra, inte en jävel gör något för mig, jag blir ju utbränd?

 

Det är inte meningen att du ska göra för andra, du ska göra för dig själv. För att sedan dela med dig om du vill och känner för det.
Du är ju viktigast i ditt liv, eller hur. Du måste fylla dig själv först, först när du är fylld kan du börja ge till andra. Du bör aldrig heller utföra handlingar som bara tar energi, då blir du utbränd. Om du gör något som bara tar energi från dig, och du har svårt att balansera upp, sluta med det du gör. Eller så får du faktiskt bara byta vänner.

Det är ju attraherande med människor som älskar sig själva och förstår begreppet Jag är viktigast i mitt liv.

 

 Whats in it for me? Varför ska jag bry mig, jag får ju ingen belöning, vinst?

 

Om jag säger att du får din vinst kommer du inte tro på mig om du inte ser paketet framför dig eller hur? Man måste ge för att kunna få. Det är kämpigt att kämpa i en värld där ingen förstår mig. Så sluta kämpa, slappna av. Släpp kontrollen och du kommer bli rikligt belönad.

Om det här är nytt för dig måste du öva, öva, öva.

 

Den som kämpar lider och den som lider får mer att lida av. Sluta kämpa! Ägna ingen eller lite energi i tal eller tanke åt det ämnet du kämpar i.

 

Släpp in folk i ditt liv och väx. Dela med dig av vad du kan och väx. Din del av kugghjulet behövs. Du är viktig.

 

Lär dig äga för att kunna ge – lär dig ta emot för att kunna äga.

 

Får jag inte ens se på tv längre?

Reflektera över:
Hindrar du dig själv med att du ”måste” se på tv när du egentligen ska göra något som du är rädd för?

 

Varför ser du på tv? Ett särskilt program eller som tidsförtid, avkoppling? Skönt att låta sig underhållas? Roas? Koppla av?

Om du väljer att se på tv varje dag, är du verkligen då, på riktig, viktigast i ditt liv?

Om du har en antydan till att ”Jag tar i alla fall hand om mitt jobb” – attityden bör du genast se över dina prioriteringar.

Den som tar hand om sitt jobb, har därmed rätt att missköta sin kropp, den männikosmaskin som är du?
Du anser att jobbet är viktigast i ditt liv och inte dig själv. Om det gäller dig bör du hoppa läsa hela texten igen och särskilt stycket Sjäsligt agerande längre ner.

Ska man inte ens få bajsa längre?

Självklart ska du få bajsa. Det handlar om när toalettbesöken snarare blir verklighetsflykt och du bara går och gömmer dig. Den som vill och vågar behöver inte använda ”ursäkten måste bajsa” för att få tiden att gå.

 

”Vadå dela med mig? Jag har knappt så det räcker till mig själv? ”

Du kanske bara har en tårtbit och undrar hur den ska räcka till alla.
Här vill jag ta upp begreppet Brist och tillgång lite snabbt. Brist är när du fokuserar på allt du inte har, allt som du saknar som en känsla.

Tillgång är att se allt som vi har, äger och faktiskt vara stolt, och ”äga det” .
Men ofta fokuserar vi på det vi inte har, och kämpar så mycket i det ”jag har knappt så det räcker till mig” – har du ett kök kan du laga ny mat!
Man måste ge för att få.
Nej om du vill njuta av hela din tårtbit gör du det och ger bort receptet. ( så att det räcker till alla)
Många sitter och håller krampaktigt tag i det som i sitt ( rör inte mina ägodelar, rör inte det jag kan, det är mitt, mitt, mitt) och här är det viktigt att dela med sig av det man kan, så att andra också kan få det du har.

Du behöver inte ge bort din Fender Holocoast utan insikten om hur du fick råd att köpa en.
När du har lär det du behöver är du villig att ge bort kunskapen, insikten om det så att andra kan lära sig.

Vad är en egoistiskt agerande och vad är ett själsligt agerande

EGOISTISKT AGERANDE
Jag, mig, mitt, min, mina – En aktivitet som bara du gynnas av, det är bara du som har glädje av detta. Energin dör med dig. Det tar slut här. Kanske genom att inte dela med dig av det du inte behöver, eller som att slösa bort på en skärm, eller när du låter dig ”förslavas” av ditt wifi eller av alkohol.

 

Du kan även bland känna skuld eller skam när du gör som du vill, när det inte uppskattas av andra.

Kännetecken

Lätta saker som inte betyder något. Se på TV, kolla skärm, ”tidsfördriv”. Flyr från verkligheten som är du.

Egot gör ofta allt som står i sin makt att kunna hindra dig göra vad din själ vill. Egot och själen är två starka krafter, och du behöver ofta ”besegra ditt ego för att kunna göra som din själ vill”   En inre kamp. Få dem att arbeta tillsammans. För att kunna så vad din själ vill behöver du egots styrka och mod för att ”kunna armbåga dig fram här i världen”

 

 

SJÄLSLIGT AGERANDE

 

Min vision är att så många som möjligt följer sin innersta längtan, det vi egentligen vill. ”Du är utsänd på denna jord för att göra det som din själ vill att du ska göra” Det är meningen att du ska följa din själ för att få ett så rikt liv som möjligt.  Meningen med ditt liv att följa din själsliga längtan.

 

En snabb lista på vad ett själsligt agerande är kan sammanfattas i dessa fyra punkter

 1. Ger ett reslutat som kan sparas
 2. Ger energi till dig och andra  ( Meningen med livet är att hjälpa andra hjälpa sig själva på ett sätt som ger dig energi att vilja fortsätta) 
 3. Du går upp kl 04 för att du vill, gör gärna på semestern, på din födelsedag, eftersom det du gör är något som du verkligen vill, inget ”måste”
 4. Går att göra inför barn, det vill säga säkert, tryggt, ofarligt och är ett ofta med ”kärleksfulla göra energier”

 

Du kan ibland även ”göra allt för att slippa göra det du egentligen vill”

Kännetecken

Saker, stora eller små, som blottar dig och betyder mer. Du kan behöva vara jag-stark för att våga besegra ditt ego.

För det är ditt ego som hindrar dig att göra det du egentligen vill genom att göra dig upptagen med tidsfördriv som att måste bajsa, måste kolla skärm, måste…..

 

Man måste vara uppmärksam och fråga sig själv om det man gör är något som man vill göra eller något som man egentligen vill. Lära sig se sina mönster och förstå vad det är du egentligen måste göra.

 

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *