om att storhandla till helgen på ICA maxi

Att umgås med människor som tycker att storhandla på ICA Maxi på fredagen är det viktigast i livet ” så att allt är klar till helgen, för man ska unna sig, bara vara och bara vara ledig” , är tryggt men ganska förutsägbart….

Att storhandla på Maxi är ju som det är och huruvida det är bra eller dåligt, beror ju alltid på vad man jämför med -eller hur?

Det är ju så vanligt att tänka så här men försök att tänka utanför boxen. ( Att handla på Willys med Hemkörning, är ju inte lösningen, inte mathem heller och för det handlar mer om att hur du väljer att se livet, vilken attityd du har till allt. )

Det är i och för sig inte fel att storhandla bara du gör det ju “rätt tanke” och rätt förståelse ur livet – för det är det som det bara handlar om.
Så här tänker jag:

  • Ofta med det här tänket blir livet bara en transporsträcka till helgen, för DÅ minsann ska man unna sig, man ska njuta.  Det är som att leva 5:2 modellen!  Du ger det bästa av ditt liv till en anställning och fullständigt lever ut på två dagar.  Det, mina vänner, är ett otroligt slöseri med ditt liv.
  • Är alla dagar lika mycket värda i ditt liv? Är alla sekunder lika mycket värda?  Det låter som folk har råd att slösa bort sina liv.  ( Det här är intressant, och fascinerade – Eftersom du måste storhandla och njuta av maten till helgen blir då helgen mest värd. Du kanske till och med väntar och längtar efter att arbetsdagen ska ta slut?  Är du en sådan ? – tänk efter att det är ditt värdefulla liv som pågår.  Börja njut av veckans ALLA dagar, så länge du lever)
  • Det här med att “unna sig”  SLUTA. SLUTA unna dig. Snälla. varför? Sätt inte ord på saker, sluta unna dig och ät för att det är gott. Bara därför.  ( Att unna sig skapar bara en stress för kroppen och gör det svårare att slappna av, att bara vara och att eventuellt gå ner i vikt)
  • “Om hjulet ska sluta spinna måste hamstern sluta springa” Det är bara så. Det kan vara så att du kämpar i en värklighet och bara använder “hjälpmedel” för att få vardagen att flyta på mer effektivt. Vilket bara blir kontraproduktivt.
  • Det kan mycket väl vara att så lever i fel frekvens och att du behöver släppa taget för att kunna bli fri och kunna flöda fritt.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *