Jadu, det är faktiskt dina barn som slåss…Vem bestämmer hemma hos dig?

Det är dina barn som slåss, vet du det?  Ens egna lilla gullunge… men det är sant. jag vill med detta inlägg visa berätta lite om Vem som bestämmer hemma hos dig och vad det kan innebära för samtiden och framtiden.  Det är ett ENORMT problem med barn som inte lyssnar och har en egen agenda.

Varför är det viktigt?
För att om inte barnen lär sig att lyssna på sina föräldrar och göra som de säger har vi stora problem i framtiden och i samtiden. Hur mår vara skolor? Hur mår lärarna?  Lärarna flyr skolan.
Barn behöver lära sig att de inte får som de vill hela tiden, att de inte kan göra allting när de vill. Det skapar bara anarki. Det är inte ett trevligt samhälle.

Det är DÄRFÖR extra viktigt att föräldrar våga säga till sina barn MED ARGA RÖSTEN. Gör inte om det där, Barnen måste lära sig skämmas. Ingen jävel skäms nuförtiden. Eller hur? Man flyr in i sin mobil och sedan är det hela glömt.

Barn behöver tydliga ramar, tydliga gränser – det är EXTRA viktigt nu när vi lever i ett skärmsamhälle och där alla våra influenser ofta gör saker bara för sina tittars skull, alltså fel.  (Jag vet inte hur många youtubers som säger, jag vet att det är är fel, men jag gör det för att visa – det kan du vara att spotta på  någon som ligger, att skjuta någon, att misshandla, att elda lite i skogen. Ni vet sånt här som är “skoj”)

Bli mer auktoritär!

Många vinner på att bli mer auktära, säg ifrån. Vet vad du vill. Det är svårt att få sina barn att göra som du vill om du är osäker och velar och du inte kan bestämma dig, om du är osäker.  Bestäm dig och så är det.  Saker kan väl vara förhandlingsbara, men andra är det inte. Som att du ska tvätta händerna när du varit på toaletten, eller att du ska stänga av skärmen efter 1 timme.

När du bestämt dig för en sak, vik dig inte. Var fast besluten. Om du velar och är osäker kommer det att speglas i genom och det säger mycket om din egen självkänsla och ditt självförtroende.
Om du säger att
“Vi ska gå om 10 minuter” då går ni om 10 minuter, inte 2 timmar.

Här är det viktigt att ni är överens. Om jag som mamma säger att
“NI inte får hoppa i morfars säng” så gäller det och att morfar inte ska hitta på egna regler.

Glöm inte att berömma och belöna barnen när det gör som du säger

Tips på att bli mer autkitär, det är ju en känsla som kommer inifrån – att bara skrika och gorma är inte det samma:

  • Gör saker som du säger att du ska göra, alltså lita på dig själv. Du är säker på vad du vill, säger och kan.
  • Gör saker som är lite obekväma och läskigt, som att ut och springa i regnet, att krypa i lervälling, att tala med en främling.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *