Vad är egen meningsfullhet?

Egen meningsfullhet

Idag vill jag prata lite om egen meningsfullhet  – en av grunderna i att skapa ett liv som man älskar att leva.

Vad är egen meningsfullhet?

Egen meningsfullhet handlar om att göra saker / aktiviter som du mår bra av att göra, som är viktiga och riktiga på ett annat sätt att arbeta. Det du vill göra är individuellt och ligger i linje med din passion, dina hobbies.  Egen meningsfullhet är att göra något som är självklart för dig.  (det kan krävas lite tanke för att komma på vad det är, eftersom det är självklart)

Det kan vara din egen meningsfullhet som väcker dig klockan 05 för att du bara måste göra något.

Vad är kul?

Egen meningsfullhet bygger på vad som är kul, vad du gillar att göra. Så vad är kul att göra när du inte jobbar? För många är det svårt att veta, eller komma ihåg av som är kul för de har lagt på jobbet för mycket. Du som inte vet vad som är roligt längre bör verkligen ta en funderar på hur du spenderar ditt liv.

Hitta det roliga i hjärtat

Gör skillnad på vad som är kul för dig i hjärtat och vad som förväntas av dig att vara kul. Det är ditt hjärtas lust du ska följa.  När du gör något  som förväntas av dig att vara kul är det något som du lägger på. Det roliga kommer utifrån och är pålagt – det kommer aldrig bli roligt på rikligt.

Din del av kugghjulet

Ta vara på din egen meningsfullhet för det du gör är större och en viktig del av “universums maskineri”. Det går nästan inte att förklara, men det är meningen att du ska ägna dig åt din passion, din hobby, för det påverkar flera andra som i sin tur påverkar andra. Maskinen haltar om du inte ägnar dig åt din meningsfullhet.

Vad gör du när du inte jobbar?

Vad skulle du göra när du inte jobbar, vad är det du spar till pensionen? Börja sätt ord på vad du gör när du inte är på jobbet. Med jobben är vi borta från oss själva, vi gör det som förväntas av oss – många springer runt för att släcka bränder skapade av andra.
Jag vet att många av oss, när vi inte jobbar, tar hand om tvätten, disken, matlagningen, barnen, att städa hemma. Men föreställ dig att allt det där redan är gjort. Vad gör du då?

Egen meningsfullhet räddar dig från rastlösheten

Egen meningsfullhet är det som räddar dig från att vara uttråkad, rastlös, från att dricka överdrivna mängder alkohol,  ta droger eller på andra sätt påverka ditt nu.  Egen meningsfullhet ger ditt pirr, en längtan, en förväntan, en verklighet som du älskar att vara i på riktigt, på samma sätt som droger och alkohol kan göra.

Det kan vara svårt att ha tid, ork, engagemang efter jobbet.
Många är trötta efter en arbetsdag,  börja ifrågasätta om det verkligen är ett jobb som är meningsfullt, viktigt och riktigt på riktigt för dig.  jobbet är ett ställe där du väljer att spendera dina dagar.
Egen meningsfullhet ger dig energi och gör dig pigg, glad, full med energi och ork –  ditt liv är där du spenderar dina dagar.

Ta bort för att hitta din mening

“Ta bort” , rensa, ta bort med energier som kräver dig, ta bort saker som du inte behöver, gör avslut med din barndom om den inte ger dig något.
Ta bort fysiska saker och mentala saker.  Många av dessa “saker” har vi som människor lagt på för att skydda oss själva från oss själva

ibland kan vi behöva flytta, byta miljö, byta jobb för att kunna få plats för att kunna skapa egen meningsfullhet . Vänj dig med tanken att ett jobb när något vi har lagt på. Ett jobb kräver oftast en utbildning, vi har blivit något som vi inte är.  Du kanske måste “ta bort” jobbet  även ett jobb som har krävt 10 års utbildning och som är 1 på miljonen….

Tänk över om du kan börja med att skapa meningsfullhet och sedan lägga på ett jobb för att få in de pengar du behöver. Ett behöver du ha ett jobb, det kanske räcker med en finansiär? Tänk om du kan få ett företag att sponsra din ide, din passion, din meningsfullhet?

“Ja men… jag jobbar ju”

Livet är där vi spenderar våra dagar.
Du är i dina bästa år – ska du slösa bort dem på ett jobb som är OK? Eller ska du göra saker som du gillar, trivs med och som vill göra?

Jag hoppas verkligen att detta inlägg har rört om det lite i ditt huvud, att du har blivit förvirrad och förvånad.
Ha en bra dag nu.

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *