Går dina dagar i repris varje dag?

thumbnail_IMG_20161115_081222

Hej du fina!

Har du satt dig ner och tänkt efter hur du lever dina dagar? Går dagarna i repris – dagar som blir till veckor, veckor till månader och månaderna till år?  Händer det samma sak i ditt liv?

Det blir lätt så att vi vänjer oss. Många tar en utbildning för att bli något och sedan skaffar sig ett jobb,  och nöjer sig med den belöningen som kommer. För många är det den enda sanningen. Men tänk om jag skulle tala om för dig att du har mycket mer att hämta, livet är inte bara att jobba, slita, ha tråkigt, sitta i bilkö, ha dåligt samvete, tvätta och stressa till förskolan.

Vad vill du?
Vad vill du göra i ditt liv – är det långt i från ditt nuvarande liv? Sätt dig ner och tänk efter, skriv gärna. Sätt ord på din önskan. Du är i din ungdom, slösa inte bort ditt liv “på ett jobb”.  Åren går fort. Tänk om du skulle ta tag och göra något idag, tänk om du skulle börja med något, tänk vilket försprång du har till dem som börjar den 1 januari.
Vad du vill göra har ofta att göra med vad du har övat på i hela ditt liv, och det handlar om din gåva.

Din gåva

I samband med att du föddes fick du en gåva, din talang. Den har alla, för många kan den vara mer eller mindre gömd bara. Vi har “lagt på saker” för att dölja vår talang, om du tar bort och kommer till din innersta kärna, eller till din hjärtas lust / vilja. Då talar vi om din talang. Din gåva är nära besläktat med saker som är “självklara med dig” – Tänk efter vad som är självklart med dig, din talang, din gåva. Prova att satsa mer tid på din talang.
Jag trodde att “alla kunde” laga mat – men det är ju inte så. Och särskilt inte vegetarisk mat, det är fortfarande många som saknar kunskap om just den. Det är en av sakerna som är självklara med mig. Tänk efter vad som är självklart med just dig.  Det kan finnas flera saker som är självklara, självklart. Skriv ner allt som är självklart – lek detektiv och försök hitta ett mönster eller någon gemensam nämnare.

Om du lever en enda dag till?

Lek med tanken att du bara får en enda dag till i ditt liv, hur vill du spendera den? Sitter du på ditt jobb eller gör du saker som är roliga och givande för dig? Kan du skapa egen meningsfullhet? Vad väljer du att göra? Nej, du lever ett halvår till. Vad gör du nu? Tar du tillvara på tiden? Eller spar du fortfarande saker till “sen”?

Aktiva val

Du behöver inte leva det liv du lever. Genom aktiva val kan du förändra ditt liv, du kan skapa egen meningsfullhet och göra handlingar som är viktiga och riktiga. På riktigt.  Är det någon som tvingar dig att leva som du gör? Eller har det bara “blivit så”?

  • Hur skulle du kunna använda ditt liv åt att göra saker du mår bra av att göra? De som är självklara för dig?
  • Tänk att det inte måste vara så stort, hur kan du börja där du är?
  • Behöver du lägga till något i din vardag eller kan du ta bort något för att få plats att göra vad du vill?

/

Ta hand om dig, inte jobbet.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *