Vad är NOCCO egentligen?

Idag tänker jag orda litegran om den välsmakande funktionsdrycken NOCCO, en dryck som riktar sig till en aktiv och medveten konsument som önskar en funktionell dryck helt utan socker.
Det här är en dryck som de flesta känner igen, tror jag. Kanske via instagram eller andra sociala medier är träningstjejer och killar visar upp sig och sina muskler i samband med drycken. Eller kanske är just du en som köper den på 7 / 11 då NOCCO BCAA Päron blev årets produkt 2015.

NOCCO eller No Carbs Company som det också heter är en raket vad det gäller fuktionella träningsdrycker. Enligt alla bolag hade de en omsättning på 14 miljoner och en vinstmarginal på 80 % (2015)  Vi ska dricka våra proteiner sockerfritt i år.

Var jag egentligen vill komma efter denna presentation är vad NOCCO egentligen är:

 1. Ett resultat av ett samhälle som är krävande och kvävande
 2. Ett resultat av ett samhället där ingen sover gott om nätterna och därmed vaknar utvilad
 3. Ett resultat av vår ökade tillgänglighet i samhället i stort
 4. Ett resultat av vår vardag med ökade krav på t ex utseende. Vilket i sin tur kan leda till anorexi eller otrorexi  Bygger grunden till ett sjukt samhälle.
 5. “Vi måste visa upp oss”  – ett ökat behov av bekräftelse,  träningen blir snare en uppvisning än en träningstid.
 6. Visar på att träning måste utföras på gym och att “vardagsträningen, rörelsen i vardagen” glöms bort. Den blir mindre viktig.
 7. Hur mycket protein behöver man? Gör Nocco oss proteinskrämda? 
  Proteiner är kroppens byggstenar och många är rädda att inte få i sig tillräckligt, men faktum är att många för i sig mer än de behöver. Jovisst, så kan det behövas extra proteiner om du tränar ( eller växer)  extremt mycket, men proteiner finns i nästan alla mat.  (Parantes, jag kan tänka mig att ge mina barn proteinpulver, om de inte har ätit på ett längre tag, för att protein är byggstenarna i kroppen och de behövs när man växer både på längden och tvären, så jag är inte helt avig mot proteinpulver, men det är hela konceptet som stödjer livsstilen Nocco som jag vill göra alla uppmärksamma på)
 8. Vi blir vana vid kemikalietunga och allt vad det är innebär. Vad är gott, vad gillar vi, vad sprider vi? Vad köper vi? Vad omsätter vi?  Kemikalier eller råvaror?
  Kemikalietunga = jordens undergång?
 9. Vi vänjer oss med våra snabba fix  – snabba resultat. Snabba lösningar så att vi kan orka stå ut med mer?  Vänjer sig med en stressnivå i kroppen, trycker undan stressen, lägger på mer och mer för att orkar mer.  Behöver mer snabba fix.
 10. Svårare och svårare att bli nöjd, allt vi lägger på för att kunna känna efter på riktigt, gör det snart omöjligt att veta när man är nöjd, belåten och klar.
 11.  Vi kräver mer av andra.  Tar förgivet, kräver. “Om jag orkar du måste du också orka” Om det gäller att  lyfta bänkpress eller att jobba över hela natten.
 12. “Sätter plåster på infekterade själar”? 
  Felen i världen och vad du kan göra åt det för en bättre värld idag
  “Ja, men din unge har ju ADHD”Om du försöker döva dina känslor med drycken, du kan känna dig ”
  konstig” och drycken får dig lugn så är du “utvald”

Det är inte medicinen som är lösningen utan våran livsstil som är problemet.

Tips!
Jag älskar att backa!  Börja backa!
Tänk efter: Vad är det som får dig att välja ta den här drycken just nu?
Är du trött?  Se över din sömnkvalite
Hungrig?
Har du sett någon cooling på Instagram som har den drycken och då vill du också vara så cool?  Tänk efter vilka du stödjer med gratis reklam – som andra gör är verkligen inte facit.

 

Fotnot: Jag hade lika gärna kunnat välja någon annan av dessa funktionsdrycker på marknaden. Nu valde jag NOCCO.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *