8 enkla tips för att älska sig själv

Stora livshandboken bygger på att vara sig själv för att kunna bygga sitt liv utifrån det. Skapa ett liv från den man är, som bygger på att man älskar sig själv.

dvs inte den person som samhället har skapat – det är svårt att vara sig själv i ett samhälle som

+ bygger på att vi ska vara osanna mot oss själva ( genom att  tex jobba, om du sprider kunskap, varor och tjänster som inte ligger i linje med den du egentligen är)

Hur många timmar spenderar du med att inte vara dig själv? Om dagen? I veckan?

+ att vi ständigt marineras i andras åsikter och tyckande. Det är svårt att veta vem man är och vad  man egentligen vill när vi uppmanas att konsumera, äga, vara eller att inte vara tillräckligt.

 

Jag tycker mig se att svårigheter att förstå vad som egentligen innebär att älska sig själv ( vilken är en viktig punkt för att vara sig själv) För mig är det a och o om man älskar sig själv :

 1. Gör rena ( eller så rena som möjligt) handlingar, äter ren mat ( råvaror),  är ute i rena naturen, får andas naturlig ren luft, får rent och naturligt solljus på sig, dricker vatten och ser och accepterar sig själv som sin bästa vän.
 2. Ger din kropp det som den vill ha, den som ständigt stoppar i sin kropp energidryck eller läskeblask, kaffe eller annat – älskar inte sig själv.
 3. Ger sin kropp någon form av rörelse varje dag
 4. Slutar upp med ursäkter
 5. Ger sin kropp näring, mat med näring i. Äter råvaror i olika färger.
  Äter gärna på tid, och med mellanmål.
 6.  Förstår att jag måste ge min kropp solljus varje dag. ( Jag älskar inte mig själv om jag jobbar i fönsterlösa lokaler, eller “går på företags lumpnatricks” om att de ska göra livet enklare för mig och se till att allt jag kan tänkas behöva finns inom byggnaden. )

  Din kropp behöver utomhus ljus – annars går den sönder innifrån. Är det värt att vara så snäll mot en anställning att man går sönder innifrån? Nej, det är dumt. Och den personen älskar inte sig själv på ett äkta och sant sätt, utan älskar bara sitt jobb.  ( Eller vet inte bättre, kanske – det är många som är indoktrinerade av sekten samhället)

 7.  Ge din kropp vila, helst aktiv vila. Alla människor och kroppar vill må bra och vara friska och orka. Att bara vila skapar inte den balans som gör att du orkar med dig själv.  Vila på ett sätt som göra du får energi att vilja göra något.  För att du slutar upp med ursäkter och du vill göra saker som är viktiga för dig och andra.
 8. Tänker snälla tankar om sig själv.

 

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *