Är du rädd?

En av mitt starka talesätt är slösa inte bort ditt liv på att vara uttråkad. Ditt värdefulla liv pågår just nu. Just, just nu lever du. Förstår du vidden av det? Lever du eller väntar du på att dagen ska ta slut?

Ett sätt att se saken är att man är rädd för att göra saker, en rädsla som kan komma från vad som helst. Kanske för att “bli avslöjad som bluff” kanske rädd för att ta plats ( och det kan man ju göra på olika sätt och vis) I SLH står egot för rädslan och den i sin tur bygger på en rädsla för förändring.  Rädd för något som är obekvämt, nytt, ovant och oväntat.

Genom att se sin rädsla för vad det är och istället för att mata den med mer att bli rädd för mata dig med kärlek och tillit.
Det är vanligt att ena stunden vara så rädd och gå och gömma sig på toaletten ( “bajsnödig” är ju något som alla måste acceptera) för att sedan komma gråtandes och böla: Älska mig.

Du vågar och du bryr dig. Du vill och du kan.

Sluta vara uttråkad! Ditt liv pågår alltid. Sluta slösa bort ditt liv! Ok? Ok!

Om du är rädd att göra det du borde och därmed håller på med en massa nonsensskit lyssna nu:

Världen går inte under! Ingen kommer skratta åt dig! Fly inte. Du är värd att göra det du gör. Du är värd att ta plats.

Tänk om rädsla är en obalans?
Tänk om den enda som botar rädslan är kärlek och tillit. Kärlek till dig själv, kärlek till andra, ( Kärlek till invandrare?)  kärlek till allt och alla. ( Mölar du in tvätten i tvättmaskinen?)  Visar du respekt till tiden? Till andra människors tid?

Tillit är för mig i det här fallet vetskapen om att jag klarar, jag kan, jag är värd att göra detta, jag får.

Istället för att vara uttråkad ta hand om ditt värdefull liv
här kommer några ideer: det bästa är att göra det man vill ( men om man är rädd, uttråkad, eller rastlös är det lätt att säga nej till allt, vad än det är)

Hitta små tävlingar med dig själv – varje gång du sätter dig ska du sätta dig 10 gånger, nästa gång 11 gånger , nästa 12 osv upp till 20 för att börja om
om du väntar på tvätten ställ dig i jägaren!
Lyssna på något som stärker dig inifrån – t ex Bob Proctor och jag lovar att du inte har tid att vara uttråkad och din rädsla blir ett minne blott.
Lär dig något. En knop, ett språk. Hitta en sporre, t ex nästa gång du träffar en särskild vän ska du ha lärt dig en mening på franska, en robansknop.
Eller den här: Sluta säg NEJ. Fattar du. Sluta säg nej. Den som är rädd säger nej för att gå hem och gömma sig.

Lär dig höja din frekvens och du kommer inte ha tid att vara uttråkad. Du kommer vilja leva fullt ut.  Förstå att livet är magsikt och varje dag ska levas.

Lästips:

Egots väg

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *