Budord för den moderna människan

of recognition

Ganska basic eller?

Jag gjorde en lista över vad man bör göra som de tio budorden i kyrkans tradition. Nu i modern tappning.

DU SKA INGA ANDRA GUDAR HAVA JÄMTE DIG SJÄLV – Du måste tro på dig själv. Det räcker så, gud eller någon annan allsmäktig kan hjälpa till, men om du inte tror på dig själv och din inre visdom, stryka och kraft kommer inget att funka.  Tro och lyssna på dig själv och inte andras “strunt och nonsens”


 

DU SKALL INTE LÅTA DIG FÖRSLAVAS AV DITT WIFI –  Nä, just det. Internet är ett bra verktyg så låt inte det bli ett “tidsfördriv av hittepå” . Din tid är alldeles för värdefull för det.


 

TÄNK PÅ VILODAGEN – VILA  –  Vila på ett sätt där du blir återhämtad, utvilad och påfylld med energi. Lär dig skillnad på “chilla och softa” samt vila.  Ägna dig åt “aktiv vila” du gör något, ett aktivt val tillskillnad från chilla och softa som egentligen bara går ut på att scrolla på telefonen eller slöglo på tv. Exempel på aktiv vila är meditera, yoga, dansa, eller vad som helst som du har bestämt i förväg. Självklart finns det tid och tillåtelse att saker händer spontant men gör då aktiviteter som ger dig återhämtning, och kraft.


HEDRA DIN FADER OCH MODER OCH ANDRA ÄLDRE – Vad fan har hänt med ungarna idag? Ganska många är helt respektlösa och kallar äldre för kärring och surgubbe, mammor och pappor blir kallad “idiotjävel” eller andra elaka saker.  Förr i tiden sa man fru och herr till äldre, kanske dags att införa istället för idiotjävel.  ( Om ditt barn är förslavat av sitt wifi, kallar dig för hemska saker har du all rätt att stänga av wifit på 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0)

Lär barnen att se varandra i ögonen när de talar med varandra.


 

DU SKALL ICKE ÄLSKA DITT JOBB  Du ska älska och värdesätta dig själv framför ett jobb, en anställning som ger dig pengar. Du är viktigast i ditt liv, inte ditt jobb. Den som älskar sitt jobb har svårare och svårare att älska sig själv.  Tiden räcker inte till allt.


 

DU SKALL ICKE ANVÄNDA DINA BARN SOM URSÄKT ATT SLIPPA GÖRA SOM DU VILL – Det här är en sak som gör mig så otroligt ledsen och arg. Besviken och illamående.  Det kan låta såhär:  Ja, men jag har barn jag kan inte träna, jag har barn jag kan ju inte spela gitarr, läsa bok, jag har barn jag kan inte sjunga som jag vill längre.  Jag har ju barn, jag måste ge upp min dröm om att bli framgångsrik författare.
Detta är fruktansvärt och ännu värre är det om det är en faktiskt menings som sägs framför barnen.  För gissa vad, det enda som händer är att barnet känner skam, skuld och kanske ånger för att hon ens existerar. Mamma får inte göra som hon vill för jag finns, jag gör mamma ledsen. Hör ni vad detta leder till. Det blir en undermedveten skuld hos barnet. En börda.
” Det är mitt fel, bara för att jag ens finns, att mamma är fet, det var pågrund av mig att hon inte kunde äta hälsosamt och träna”  Eller “Det är mitt fel, bara för att jag ens finns, att pappa fick ge upp din dröm att bo utomlands”
Så, snälla tänk efter ett par gånger till när du är påväg att säga att det barnens fel att du inte kan göra det du vill, eller följa din dröm i livet.  Eller varianter som  “Jag har ju barn, jag kan alltså inte göra det”

Mitt kall är att få alla att öppna ögnen och följa sin själsliga längtan och det är absolut något som man kan göra inför sina barn.  Visa barnen hur man lever, vad som är kul. Låt dig inte förslavas av ditt wifi om kvällarna.


 

DU SKALL ICKE MISSBRUKA KEMIKALIETUNGA OCH DÄRMED MISSKÖTA VÅR GEMENSAMMA NATUR.  – Att äta kemikaliter stöder en produktion av fler kemikalier. Kemikalier innehåller kemikalier och ingen näring. Din kropp behöver näring för att kunna ge dig optimalt med stöd. Jorden behöver näring för att kunna fortsätta skapa bra råvaror till oss.  Läs mer om kemikalitetunga här och Den som jagar kalorier stöder jordens undergång här


DU SKA LITA PÅ DIG SJÄLV – Du är expert på dig själv. Lita på att det du tycker och känner är rätt och bra. Lär känna dig själv så att du litar på dig själv.  Förställ dig att allt som sägs i media eller på någons skärm bara är köpt,  En ambassadör levererar ett budskap för att få dig att spendera mer pengar på en produkt.  Eller att du ska bli underhållen några timmar.  Tänk att allt som säga på en skäm är hitte- på och den enda du kan lita på är dig själv. Vem vill du då spendera din tid med, att låta sig underhållas, lyssna på hur bra en produkt är, eller att spendera tid med dig själv så att du kan lära känna dig själv.  Även fast vi vet att det som sägs på en skärm är oftast lögn, spenderar vi mer och mer tid med de.  Bryt mönster. Börja med att inte tro ett ord på vad någon säger. Det är ljug, köpt eller hur.
Det är också en anledning att inte låta sig förslavas av ditt wifi.


DU SKALL GÖRA KÄRLEKSFULLA OCH OSJÄVISKA HANDLINGAR  – Tänk att allt du gör gör du för någon annan.
Föreställ dig att det du gör är en energivåg, ett flöde som inte får stanna upp. Den som gör icke kärlesfulla handlingar eller egoistiska handlingar stannar upp “flödet”  Energi stannar hos dig. Du ska ta vad du behöver och sedan ge vidare till någon annan.  ( Ja det ska man, även om ingen gör så mot dig. Var lugn, du får din belöning)

Exempel:
När jag kom på att jag skulle skriva detta blogginlägg, kunde jag ha låtit bli och bara antecknat och ha en i byrålåda någonstans, men jag anser att information och kunskapen, insikten är för viktigt att behålla för mig själv.
Jag ut gick från något som fanns, De tio budorden, blev inspirerad och gjorde en annan tolkning som passar den moderna människan.  Information kommer till mig och jag skapar något ur det och delar sedan med mig.  Det är kärleksfullt av mig att dela och kärleksfullt handlar inte om sex.

 

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *