Det har inget med dig att göra ( Passiva väntan på ett corona vaccin?)

 

Du sitter och väntar på att andra människor ska ta ett beslut som passar även dig, du sitter och väntar på att något ska ramla ner från himlen som förändrar världen. Du är helt hundra på att all förändring kommer utifån dig och agerar därefter. Bara det händer, bara ett vaccin till Corona kommer så blir allting bra. DÅ, bli allting bra. DÅ. Framtill dess väntar man, passivt.

ALL förändring kommer inifrån. ALL. Därför kan jag anse att det är ganska tragiskt och naivt att bara sitt och vänta och vänta och vänta på att andra människor ska agera, att något ska hända.

Det är skönt, för man slipper ta beslut som handlar om sig själv, man slipper göra något själv. Oerhört tacksamt, slipper ta beslut. Man lägger sitt liv i andra människor händer – “Vi kan inte göra något om det inte kommer ett vaccin  Vaccinet är lösningen på ALLT”

Tänk om du bara köper tid.

Det vanliga sättet att tänka:

  • Bara vi får ett vaccin mot corona så bli allting bra – ALLTING ( men jag tänker inte ta något vaccin, det får andra göra)

  • JO, det angår mig, att 100,000 tals tusen, miljoner, miljarder människor blir arbetslösa – tänk på samhällets ekonomi, tänk på börsen, tänk på samhället.  Det är absolut sant, men det har med dina pengar, din ekonomi och samhället att göra – inte med dig. Förstår du skillnaden?  ( Abslout, kan det handla om dig i slutändan, men det handlar inte om dig, den du är.)
    ( För mig är livet och jobbet två helt olika saker. Du lever här och nu av en anledning, inte att var en duktig och driven anställd. Den du ÄR finns bakom jobbet och har ingenting med det att göra, så lyft blicken och se livet ur ett större perspektiv. )
  • Ditt liv pågår HELA tiden. Varje sekund.
  • Du är här för att vara leva ut varje sekund, den du är – en underbar, fantastisk människa med unika egenskaper och talanger. Kom fram visa dig, var inte blyg.
  • Man får lära sig att se livet ur ett större sammanhang och större kontex. Det enda som händer är att Åren går.
  • Att bara sitta och passivt vänta på att ett corona vacccin ska komma är faktiskt slöseri med tid. Fast allt beror ju på vad du gör medan du väntar. Så vad gör du medan du väntar på ett corona vaccin? Och hur påverkar det dig?  Alltså dig, den du är. Inte den du tror du är.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *