Doktorn – Kan jag få ett piller mot…?

Ett piller mot ångest?
Ett piller som lugnar…
Ett piller som gör att jag orkar stå ut?
Ett piller som ger mig kraft?
Ett par piller som gör mig frisk?
Ett par som gör mig smal, vacker och lycklig?
Ett piller som gör mig världsberömd?
Ett piller så jag orkar gå upp om dagarna?
Ett piller så jag kan bajsa?

Idag är jag doktor och mina order är

Generellt gäller
1 stort glas vatten 3 gånger om dagen
10 minuter tacksamhet om dagen

Doctors order:

 1. Vad är kul? Var finns dina lyckopiller? Finns dem hos dina barn? Att känna sig behövd? Göra saker för andra?  Vad gör dig glad?
 2. Jobba lagom så du har tid att skapa egen meningsfullhet i livet. Skaffa en hobby eller “din grej” som ger samma lyckorus som ett piller, ett glas vin, något som du ser fram emot att göra.
 3. Ät mer B6 och B vitaminer över lag.
 4. Medicinen finns i matbutiken, där du gör dina val. Medicinen finns i grönsaksdisken. I första hand den ekologiska. Köp hem råvaror, färska rotsaker som är i säsong.
 5. Tugga ordentligt. Sitt ner och ät.
 6. Få frisk utomhusluft dagligen, helst i samband med någon sorts rörelse.
 7. Se över om det är din vardag som faktiskt håller på att göra dig sjuk? Vilka vanor har du – vanor blir en livsstil. Var spenderar du merparten av dina dagar? Hur påverkar det dig?
 8. Om du behöver ett piller för att orka stå ut med någon, tänk på att allt börjar med hur du väljer att tolka det du ser.
 9. Välj dina tankar – välj med omsorg tankar som är bra för dig. Du, din kropp och ditt sinne ska vara tillsammans hela livet så det är lika bra att ni är sams.
 10. Ta bort så mycket som möjligt i kalendern. Gör plats för dig själv.
 11. Försök backa och se vad som är källan till problemet. Vad är det som ger dig ångesten? Det kan vara svårt att sätta ord på exakt vad det är, jag vet. Men om det går backa, ta ett steg från problemen och försök ringa in källan. Är ekonomin en källa till ångest?  Är jobbet? Kamraterna? Ditt hem? Visst många gånger är det en blandning av allt, men tänk om det finns en kärna, om jag löste xx så skulle yz upplösas?  Gör ditt bästa för att ta tag i xx.Har “du” ångest för att du dricker för mycket på lördagkvällen? Många gånger är det inte själva drickat som ÄR PROBLEMET, och att sluta dricka löser inte upp knuten.  Personen kanske börjar med något annat, som att skada sig själv eller ta andra droger.

  Prova om Varför övningen kan hjälpa?

  Den går ut på att fråga varför och svara för att….

  Jag illustrerar varför övningen med ett exempel:
  Varför dricker du för mycket?
  För att jag är uttråkad.
  Varför är du uttråkad?
  För att jag gör inget.
  Varför gör du inget?
  För att jag inte vet vad jag ska göra.
  Varför vet du inte vad du ska göra?
  För att jag aldrig har fått lära mig.
  Vad har du aldrig fått lära dig?
  Vad man gör när man inte jobbar.
  Varför har du inte fått lära dig vad man gör när man inte jobbar?
  För att xx

  och så vidare, gör övningen själv eller med en god vän. Det kommer att bli jobbigt, du kommer inte vilja svara på frågorna tillslut, och det är DÅ som du närmar dig källan, så fortsätt, bara genom att prata om det, lyfta upp problemet kan faktiskt göra att det försvinner.

   

   

  Några exempel från varför övningen
  Tänk om du kommer på att du dricker för mycket för att du inte har lärt dig att ha roligt. Det är faktiskt “ganska lätt ordnat. ” Ta reda på vad som är kul och var upptagen med det. Kanske det är så enkelt.
   ( Ibland får man byta ut ett varför mot ett vad, hur eller när för att få samtalet att flyta )

  Maria drack vin för att hon inte fick läsa böcker. Det visade sig att hennes mamma tyckte att böcker var djävulens påfund och därför började Maria dricka mer. Maria förstod att böcker inte var djävulens påfund och började läsa böcker och slutade dricka för mycket.

Din inre röst – lyssna på den

Om du har en inre kärleksfull och snäll röst som uppmar dig att göra saker, gör som rösten säger. Röster, eller uppmaningar i form av tänk om jag skulle…  ( Din röst är alltid kärleksfull och har vänliga avsikter – har inget behöva av att skada någon eller något) 

Det du tänker på är rätt svar. För dig just nu.  I jakten på ständiga resultat har vi glömt bort oss själva. Det finns faktiskt någon som talar med dig, som vill dig väl, en liten röst som talar med dig, men som du  kanske inte hör så bra i det ständiga bruset.

Den dagen vi börjar lyssna på oss själva, och tar hand om oss själva före jobben då behöver vi inga piller.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *