Loddo Maj 2018

Återigen går tiden, mörkret är förbi och vårens ljusa strålar värmer oss. Jag är lite av en vintermänniska och skulle nästan säga att dessa 20grader är för varmt för mig. Men men

Här om veckan kom Loddo igen. Kort sammanfattning. Dasspapper, dricka, kräm, konstig mat. Närmare beskrivning:

Serla: Dasspapper.  Är det pappret som man får ont i stjärten av? Men titta, så bra – de har lyssnat på konsumenten och gjort pappret mjukare.

Plånka Fodral för kort.

Nygårda EKO. Dricka.  30 % mindre socker.  Helt utan konserveringsmedel, och articiella färgämnen. Det finns hallonsoda, päronsoda och fruktsoda. Vi fick päron.

Väla Photo 100 fotoframkallningar gratis. Ska funka bra med foton i mobil och surfplattan. Toppen.

HTH kräm Håller på att testa lite olika på Elsas exemliknade sår vid munnen. Hon lever 24/ 7 med sin flaska och jag smörjer in med olika saker. Hennes hud är mycket torr just där.

GUM Tandkräm med naturliga ingredienser och full flourhalt. Unik produkt tydligen.

Swebar – Maxat innehåll och få kalorier.  Tragiskt, men samtidigt festligt hur Bars kan har fått en hel nation på fall. Vad gör vi mot och med oss själva eftersom en bar har blivit ett alternativ? Hur blev det så? Festligt fascinerade. Jag jobbar i en hälsokost och vi säljer också massvis med bars.
Finns i smakerna gräddkola och skumbanan.

Är det bara jag som ser undergången? Är det bara jag som kan koppla den ökade försäljningen av bars till jordens undergång? Helt oberoende på hur ekologiskt baren är tillverkad.  Vad gör vi mot oss själva, egentligen?
Det handlar i grund och botten om vår ökade kemikalitetunga.  Sluta ät mat som är konstgjort. ( JA! det är konstgjort även om den kallas naturlig)

Ät den maten som bina skapar åt oss – naturen är fantastisk om vi kan sluta förstöra den.

Gårdschips Dippmix Rödbeta Fick en i höstas också. Nu har jag två.

NOCCO också detta ett modern företag som fått människan på fall. Sockerfria och koffeinfria är deras produkter och vi blir som galna och måste ha. Men vad innehåller det också? Bry dig. Detta är den del av vår livsstil som skrämmer mig. Vi behöver sabba fix för att orka med att leva. Bars och “sportdrycker” är bärande grund i våra liv. Faktiskt mycket skrämmande.

Läs även Vad är NOCCO egentligen? 

Jag anser att detta bara skapar med onda spiraler och dåliga vanor. Vi måste många gånger backa för att se det äkta, det riktiga, det sanna i vår helheltshälsa.  Faktum är att det vi behöver är mat, råvaror, vatten och att vakna utvilade. Hur kan vi göra det?

Naturdiet Low sugar mealbar Toffee cocunut. En måltidsbar.  Nästan helt utan socker. Det här med socker alltså. Det kunde jag skriva en hel avhandling om. Om det inte är något socker i, vad är det istället?  Hur påverkar det dig. I korta loppet och i långa loppet? Vad är det du äter egentligen?
Många är så rädda för kalorier, fettskrämda att det gör allt för slippa undan. Jag tror också att det har med att göra att vi inte litar på oss själva längre. Nu har någon “expert” “profet” sagt att det är bra och då är det så.

Är det en egoistiskt handling som bara handlar om en individs välbefinnande  – någon slipper gå hungrig just nu – som gör att världen går under om 4 år?  Eller?

Och egentligen handlar det bara om ovana, okunskap. Ta med en frukt istället, ett kokt ägg, keso, makrill…

Jag uppmanar alla att faktiskt ta reda på vad det är i en bar, läs på baksidan, ta inte bara en av bara farten utan gör ett aktivt val. Det flesta sakerna vi gör är vanor som vi tidigare gjort, som vi vet hur vi gör.

Detta gör mig inspirerad till att skriva ett nytt inlägg som jag redan har döp till
“Jag gör det så går det snabbare –   vad blir det av barnen av vår tid? ”

Tack och hej leverpastej

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *