Sluta lyssna på experter!

Snälla, det enda du kan göra är att lära känna dig själv för att veta vad som passar DIG bäst. Allt annat är BRULES, bullshit.
Oavsett vilken expert som må uttala sig och skitsamma om vedebörande har 3450000 miljoner högskole poäng, hon känner inte dig. Oavsett.
Det är inte säkert att det som hon kommer att säga passar dig, det är inte säkert alls. Ofta när sådanda experter ska uttala sig om något så glöms en lite detalj, en liten men ack så viktigt, två små ord brukas tappas bort på vägen från experten till dig.

Dessa små ord är ….. för mig, för henne osv.  Alltså;  det funkade, för henne, så var det för mig, för honom gick det bra, han gick ner 50 kg med den här metoden.

Sedan en sak till, det finns få experter som är oberoende, eftersom de jobbar är de mer eller mindre ansvariga att tycka och tänka saker som passar för deras anställning. Så länge man har ett jobb som är man bunden till sin anställningsverklighet.

Det jag däremot vill lyfta är att bli inspirerad för att göra något själv. En expert, typ som en coach, kurator, pedagog, med mera kommer ju inte göra det något åt dig oavsett hur dyr hen än är, det är du som måste göra det själv. Vad gör du när du har lämnat din session? Du gör ju något i en timme hos experten, men sedan då?

Vad gör experterna med all makt de har? Förstå mig rätt, det är viktigt att vi experter inom områden, vi måste ha coacher, vi måste ha läkare, kuratorer, vi måste ha folk som  gör det som de är bäst på, men det som är viktigt är att man först lär känna sig själv så att det som personen säger passar in och kommer till nytta. Det som de säger är absolut inte allas sanning och absolut allas inte facit. Det bör vi ha med oss. Det enda som spelar roll är vad du gör.

Jag är ingen expert, det är inget som jag vill folk att tro – jag är livsstilsinspiratör och livräddare. Jag räddar liv, men ärligt – vad är det viktigaste och dyrbaraste du har, men som inte går att köpa för pengar? Din tid och ditt liv. Ditt liv.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *