6 anledningar till att inte lyssna på någon som säger “Ta det lugnt, du behöver inte göra något”

Folk säger så mycket hela tiden – och de utgår från sig själva från sin verklighet och från sin människa men att helt och hållet lyssna på någon som säger Ta det lugnt – du behöver inte göra något är att hela tiden bromsa processen.  Jag kan hålla med om att “det är i vilan du växer” och att man inte kan pressa fram resultat  – det jag vill lyfta är från ett annat synsätt och kanske ett annat normaltillstånd där man faktiskt “vill” skapa och göra.

Jag gör också skillnad på att skapa ur Egots väg att skapa ur Själens väg. Enkelt sagt är Egots väg att göra andra nöjda och att man skapar ur prestation och det är kravfullt något som man kan få betalt för att göra. Att skapa ur Själens väg är att skapa, göra något kravlöst, för att man vill, för att det ger mer det blir energisystem som hjälper andra, du växer och vill växa, du vill synas och säga det du ska. Det är självklart och helt naturligt.

Här kommer sex anledningar till att inte lyssna på det som andra säger:

  1. Vilket resultat har hen som säger så? Om du gör som hen säger vilken framtid kommer du gå till då? Oftast, men inte alltid är den som säger att man ska ta´t lugnt påverkad av en anställningsverklighet och den stress och de krav som ställs på en. Man blir utbränd om man gör ännu en sak.  “Tänk på dig själv och ta det lugnt” är ofta fraser som hörs.
  2. Dum eller duktig? Slösar du bort ditt liv på att göra andra nöjda eller dig själv? Alla kommer ändå inte gilla dig eller det du gör, så sluta ängslas. Sluta bry dig. Föreställ dig dum eller duktig som att vandra i cirklar i livet och göra om allting om och om igen, och naivt tro att Bättre tider ska komma nerregnandes på dig.
  3. Att faktiskt göra något VARJE DAG är att hålla ditt fokus på vad som är viktigt för dig. För dig, på riktigt. Det ska inte vara något ytterligare  som läggs på att göra listan för att sedan prickas av. Ha mål och gå mot dina mål ska vara självklart och helt naturligt och inget som man proriterar bort / rationalilserar bort.
  4. Meningen med livet att att skapa något som andra har verklig nytta av, som hjäper dig och andra att växa och utväxlas på ett sätt som är gynsamt för dig och andra.
  5. Att inte göra alltså att ta det lugnt, att slippa – tänk om det bara handlar om att smita undan sig själv. Att veta vad man ska göra och det känns viktigt och sedan kommer någon som säger “du behöver inte – det är helt okey att inte göra” är bara som att fly bort sitt liv, att slösa bort sitt liv.  Detta händer hela tiden och alltid.   Det är så tragisk att man kan lägga locket på andras kreativitet och lust . Om man känner sig osäker men samtidigt lite taggad är det så svårt att tro på sig själv och komma igång om någon med välvilja säger att man inte behöver och att det är okey att ta det lugnt.
  6. Det är själviskt och egosiktiskt att inte göra att inte låta andra ta del av sin kunskap och av din tanke, din lust.  Det är själviskt om något – precis tvärt om vad vi har uppfostrats till att tro.  Det är meningen att du ska göra det du vet. Om du inte gör något slösar du bort det viktigaste du har, du slösar bort ditt eget liv. Förstår du.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *