Hur mycket kostar det att byta livsstil? Här tjänar du på att faktiskt göra det!

 

Jag jobbar i en av landets ledande hälsokostkedjor och får dagligen kunder som kommer in med sina problem, någon vill ha en produkt för magen, en annan har håravfall eller vad det kan vara för åkomma. Till många hade jag velat säga sanningen, du behöver inget piller för att orka stå ut. För det är bara det det handlar om, orka stå ut, även om personen inte anser att det är något fel alls på henne. Sänk dina krav på dig vill jag säga. Ta till dig mina generella råd här nedan.
( Varför säger jag inte sanningen då? – för att jag jobbar, och det är meningen att jag ska sälja produkterna som affären säljer. Vi måste vara lönsamna – det finns en budget att följa och att vi måste nå våra säljmål varje dag. Pssst  – du ska aldrig lita på någon som jobbar, de är köpta för att sälja ett företagsprodukter )

Många vill ha ett piller som löser alla problem, så att de kan fortsätta göra det de gör.  Det syns på vissa att de mår som jäva skithögar, trots sminket.

Sköt om dig, lär dig om näring och kost och vad du vill ha och vad du behöver. Självklart behöver vissa ta sina piller, särkilt de som har brist. Men oftast är vi snabba när vi vill ha en lösningen till något och ser inte livsstilen som ansvarig.

Att gå till hälsokosten och handla är kanske dyrt och fel väg att gå

Att gå till hälsokosten och köpa produkter är dyrt, det är det. Många gånger är det faktiskt inte ens en tablett, ett piller vi behöver.  Det har reklamen fått oss att tro, det har experterna på tv:n fått oss att tro.  Det är där, i vårt grundtänk, vår grund förståelse vi behöver byta livsstil. Att faktiskt inte gå på allt som sägs, att inte luras utan att vara trygga i oss själva. Våga lita på våra kroppar, våra signaler. Våga lyssna på vad din kropp säger till dig.  Det är helt gratis, kostar bara lite mod och styrka att stå emot allt som kommer emot oss.

Ibland vill jag bara säga:  Samhället är en spegling av vårt lidande. 

Det är billigt att leva sunt och nyttigt – se  tips längst ner.

 

Vad betyder det att byta livsstil för dig? 

Vad vill du ha? Vad strävar du efter?  Vad tänker du på när jag säger byta livsstil?  Kommer du gå miste om en massa? Behöver du avstå kapitalvaror?  Eller vad betyder det för dig? Är byta livsstil flytta till landet och bli självförsörjande? Ha en biodling?  Ha hönor?  Är att byta livsstil att gå ner i kvalitet, att göra livet torftigt? Att leva enklare? Handlar det bara om att sluta kämpa och börja leva?

Har livsstilen med dig personligen att göra eller handlar det om dina kulisser? En hälsammare livsstil eller byta jobb? Sätt ord på vad du vill ha. Vad det betyder för dig?

Eller kan det vara så enkelt att faktiskt bara stänga av wifit hemma? Eller kasta ut den sköna soffan mot en trästol?

 

Jag har märkt, då jag har gjort flera års ouklär beskiktning och lyssnat på vad människor vill ha så handlar det ofta om att “gå ner 40kg”  “bli av med sin tjocka mage”  ” eller bara jag gick ner 20 kg då kommer drömprinsen farandes efter mig…..”   eller något annat som de inte gillar med sig själva.

När man sätter ord på det man vill ha och önskar blir allt klarare och kanske inte så himla svårt ändå…

it´s all in your mind

Är du inte lycklig nu, kommer du inte heller vara det på Maldiverna, det blir inte bättre på måndag om du är den samma.  Faktum är att det är lika svårt att göra det svåra “sen”  “Bara jag flyttat till landet och blivit självförsörjande så blir allting bra”
Ibland kan det vara så att en flytt lockar fram en naturlig förändring hos oss, ett nytt beteende, ett nytt varande. Ibland är det så – ja visst – men ibland följer ens medvetna och undermedvetna beteende med och kommer fram när det blivit vardag på Maldiverna, eller på landet.

Lästips: Egots väg

Läs tips: Skillnaden på vara nöjd och vara nöjd kommer förändra ditt liv

Jag vill förändra roten så kommer nya bland att växa ut. Det görs  blandannat genom att förändra din syn på dig själv, 

Enkla tips att börja med här och nu, det är billigt att leva sunt och nyttigt. Du kan dessutom spara pengar på detta sättet. 

Generella råd som är gratis som faktiskt ger mer nytta

MENTALT

 • Gräset är inte grönare på andra sidan, det blir grönt där du vattnar det.
 • Fastna inte i detaljer – se helheten. Din tjocka mage kommer att försvinna av sig själv om du släppen stressen över den. När du är snällare mot dig själv, när du börjar acceptera dig för den du är, när du inser att du är och har tillräckligt redan  nu.
  “Jag gör alltid mitt bästa och det är alltid tillräckligt  – Jag tror och litar på mig själv, eftersom jag alltid gör mitt bästa så räcker det i alla lägen.
 • Vem eller vad kallar du dig själv? Är du helt dum i huvudet? Nej, du måste vara din egen bästa vän. Lägg av med det där.
 • Se dig själv i ögonen i spegeln i minst 5 minuter.
 • Ofta handlar det “bara om att byta frekvens”  Det kan vara lättare sagt än gjort, men genom att se livet i tillgångar istället för brister och i och med det byta frekvens och lära sig vara i den nya frekvensen. Det är ett sätt att byta livsstil, att sluta kämpa. Alla punkter ovan handlar faktiskt om att byta frekvens i ditt liv. Och det är billigt, du behöver inget piller, inget pulver – bara förmågan att se och förstå livet annorlunda.
 • När vi byter frekvens hamnar vi lättare i en “annan dimension” och det kan mycket väl vara en bättre ( för dig ) livsstil

Välmående är något som sker automatiskt man man går i daglig aktion för att nå sin sjäsliga längtan. När du ger kroppen vad den behöver – när du lyssnar på kroppen och förstår dess äkta signaler kommer du bli nöjd och när du är nöjd är det enklare att bli lycklig. Det är lättare att ta kontrollen med hjälp av saker, prylar, droger eller annat vi lägger på – än att lyssna på sin själ – den sjäsliga längtan är för många den stora rädslan.

KOST

 • Sitt ner och ät på bestämda tider. Det tar tid att laga mat, räkna in tid för matlagningen. Det är för din skull.
 • Tugga, tugga.
 • Lär känna din kropp, ditt sug. Att vara sugen på något är bra och lyssna på vilket sug du har. Många gånger handlar det om näringsbrist på ett visst födoämne. Är du sugen på choklad kan du mycket väl ha magnesiumbrist.
 • Ät råvaror som är i säsong. Börja varje måltid med en råkost sallad.
 • Hur påverkar vädret dig? Blir du sugen på pizza, salta jordnötter när det är varmt?  Tänk om du bara behöver saltet.
  Identifiera dina mönster – ett sätt att lära känna dig själv.

ALLMÄNA RÅD

 • Vatten är fortfarande billigt och finns i kranen. Din kropp behöver vatten, inte jos, kaffe eller energidrycker, saft eller den “dryck som påvisas ha hälsoegenskaper bortom denna värld”
  Här är ett enormt sätt att faktiskt spara pengar. Hur mycket kostar en dricka i butiken?Lästips:   Vad är Nocco egentligen?  Nocco är ett reslutat av ett samhälle som….Lästips:  Vet du om vattnets 5 former? 
 • Sluta se Netflix eller youtube på kvällarna. Stäng av och gå och lägg dig. Du vaknar utvilad och kommer då att orka och vilja göra bra val som är gynnsamma för dig. Säg upp Netflix abonnemanget  – det gör dig bara ont.
 • Bara bryt – det kommer ingen tidslucka.
 • Rör på dig dagligen. Så vill jag vet har ingen börjat ta betalt för promenader i skogen.  Tips ladda ner ett verktyg t ex Runkeeker för att få ett roligt verktyg.
 • Om du är “helgalkolist”  och måste slappna av efter en jobbig arbetsvecka kan en livsstilsförändring också innebära att du spar pengar för att du behöver “inte dränka dig i vinet till helgen”  ( ironisk och överdriven kanske, men det finns sanning i det)( Liten parantes om det,   Jag menar att DU är viktigast i ditt liv och att DU måste älska dig själv –  Under helgen kanske man “inte behöver” gå upp tidigt, man kan vara bakfull. Vem är då egentligen viktigast i ditt liv? I mina ögon värdesätter och respekterar man en chef och ett jobb på det sättet att man aldrig skulle komma dit bakis, men på den tiden om blir över, den som egentligen är viktigast, då går det bra att missköta sig själv.  Många anser att “Jag tar iallafall hand om mitt jobb ( jag kan missköta mig själv”?)

 

Om jag “tar bort allt det roliga i ditt liv nu” – se dig omkring, du kanske behöver ruskas om och verkligen se vad som är värt något i livet.

Lästips:  Om att se livet i kött, sås och potatis


Min livstil som jag vill ha:

Jag vill äta och även serveras rawfood nära på dagligen. Jag kommer inte ta bort något, den som tar bort grädden ur maten upplever den som antingen torftigt  eller att ge maten en känslomässig skuld. Lättvarianten i den vanliga maten är ofta konstgjort och känns fattig och inte äkta.  Därför vill jag äta och gärna servas rawfood varje dag.  Jag drömmer inte om rödspätta, remoladsås och potatis, utan en buffé  av smaker och färger.

Jag vill handla med min torgkorg grönsaker och frukt på stora marknader. Jag vill ta hand om den maten och förvalta den väl.

jag vill prata klart och att folk lyssnar på mig och det jag har att säga.

jag vill umgås med människor som älskar sig själva och därmed inte har något behov av att göra narr eller förminska andra.

Jag vill att andra människor kommer till mig. Oavsett om det är massören, kunder, tränare, eller andra människor

Jag vill vakna varje morgon och känna att livet servar mig till min fördel.

Jag vill leva enklare men inte torftigt.  I min värld är enklare inte alls torfigt utan snarare “utvalda produkter som betyder något för mig”
Jag funderar mycket på saker, vad som är bra att ha osv…  Många människor har ett stort behov av att äga. Äga mycket. Man vill gärna ha en egen borrmaskin, en egen bil, en egen gitarr och har ingen lust att dela med sig.  Barn vill ha massvis med leksaker. Jag skulle gärna sälja alla mina ägodelar för att hyra en bostad i ett annat land.
Många skulle göra bra i att tänka över och rensa upp lite i sina ägodelar.  Är det hålet du vill ha eller borrmaskinen?

Någonstans tror jag att alla saker bara är skydd mot sitt sanna jag. Av olika anledningar:  Vi är vilseledda i marknadsförningen ( köp detta så bli allting bra, du duger inte som du är – min MIN produk blir du snygg och fin igen) och att “skönhetshetsen – hur allt vi lägger på gör oss till slavar av samhället.   Om det är sant att sakerna är ett skydd mot våra sanna jag – hur mår vi då? IKEA som storsatsar på förvaring…. ( Är samhället bara en spegling av vårt lidande?)

Våga lev enklare – det blir inte torftigt, snålt eller fattigt.  Tänk större.

Lästips:  Skillnaden på vara nöjd och vara nöjd kommer förändra ditt liv

Jag vill leva i ett land där det är olika väder.

Jag menar att vi faktiskt kan tjäna pengar på att byta livstil. Särskilt om din nuvarande livsstil går ut på att kämpa.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *