Varför gör jag skillnad på jobbet och livet?

Jag anser bestämt att det är skillnad på jobbet och livet. Det är två helt olika saker. Det är som att säga att ett äpple och en diskmaskin är samma sak. Det går inte att jämföra de med varandra.

Många idag väljer att spendera sina liv på sina jobb,  det som man gör gör i “livet”  anses vara oviktigt. Men det är faktiskt precis tvärtom. Det är det som du gör i biten  som blir över när du kommer hem från jobbet som är viktigast.  Utan stress, press, utan att pricka av. Om du inte får plats med dig själv i ditt liv får du ta bort tid från jobbet.

Livet är

Vad menar jag?
Att jobba, en anställning = 
Utför handlingar som någon annan ( och du? ) har bestämt. Handlingarna är pålagda, utifrån, någon annan bestämmer vad du ska göra och varför.   För mig är att jobba bara att släcka bränder,  Att jobba handlar sällan om din personliga utveckling, jobbet är utanför dig.
När du vet det där, kan vi sedan lägga på att jobba är ett trevligt ställe där du umgås med andra vuxna, utföra något bra, du kanske får rutiner som i sin tur räddar dig från meningslösheten och rastlösheten.
Det ingår i vår “sanning” att vi ska jobba.

Fundera över:

Att jobba är att köpa tid så du kan fundera över vad du ska göra i livet.

Ett ohållbart arbetsklimat?

Så här skriver Martin Linder, Unionens förbunds ordförare i Kollega nr 4 2018
“De privata tjänstemännen i Sverige samlade tillsammans ihop 1,5 miljoner övertidstimmar per vecka förra året. För dem som arbetade övertid innebar det nästan en arbetsdag i veckan. Det är ett tydligt tecken på att arbetsbördan är för stor. Vi hinner helt enkelt inte med det vi ska på ordinarie arbetstid. Det är orimligt och ansvaret ligger på arbetsgivarna.  I ett hållbart arbetsliv är det skillnad på arbete och fritid. Semestern är tillför återhämtning. Ta vara på den. ”

Hur har det blivit så här? 

Varför finns det inget vanligt jävla jobb längre?  Ett jobb där du går hem klockan 17 och då du kan leka med dina barn i lugn och ro utan att bli jagad.

Jag tror att det har att göra med att vi inte är nöjda, tillfreds och tacksamma för det vi har.

Läs även: Det farliga, egoistiska tankesättet som bränner ut oss. 

Byt synsätt

Jag tror inte heller att vi är nöjda på ett sätt där vi är lyckliga, kroppen, egot driver oss längre och längre bort i från oss själva.  Handeln följer med och skapar mer saker för att mätta våra ständigt mer kräsna behov.  Egentligen är det ganska lätt att ändra på saken, genom att byta synsätt. spooky

 

spooky.tiljpg

 

 

Det finns ingen tydlig gräns mellan arbete och fritid längre

Eftersom våra anställningar mer eller mindre kräver att vi är närvarande, på, anträffbara 24/7 så finns det ingen tydlig gräns mellan arbete och fritid. Datatekniken har möjliggjort detta och eftersom vi alltid kan nås kan vi jobba hela tiden.

Det är viktigt för dig att du vet när du jobbar och när du är ledig. För din egen skull.

Vad är det som är så jävla viktigt att det inte kan vänta tills i morgon? Det brinner liksom överallt. Hur har det blivit så?

Rädda dig själv! 
Säg upp dig och sätt dig i kassan på ICA. Fan vad skönt. Du har arbetstider, schemalagda raster, du vet när du går hem, har lagom med ansvar, får belöning och har tid och ork att ta hand om dig själv.


 

Vad är Livet?

 

Det är “tårtbiten” livet som du tar hand om dig, din personliga utveckling, att du växer, du ser vad du behöver. Du förstår vad du behöver och gör det av egen vilja.

Ingen kan ersätta dig men många kan ersätta din plats på jobbet.

“Ja men man måste ju jobba här i livet, är det inte lika bra att spendera det på ett jobb som är roligt? “

national hugging day

Liknande:

Stressen som i inte nöjd

Fakta om jobbet

Om att vänja sig

Om man inte jobbar eller studerar vad gör man då?

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *