Om att vänja sig “Den osjälvständiga massan”?

Idag tänker jag skriva lite om att vänja sig. Ofta hör jag ” du vänjer dig” du vänjer dig med dig, du vänjer dig med allt.

Om jag inte gillar att åka tunnelbana i rusningstid varför ska jag vänja mig med det? Om det är kanske till och med är så dåligt att jag får panikångest i tunnelbanan? Varför ska jag vänja mig med det? Varför skulle jag vilja vänja mig med det?

Eller den som alltid är extremt morgontrött ska den vänja sig med att alltid vara hungrig, ska den vänja sig med att alltid ha en högre stressnivå i kroppen – att aldrig vakna utsövd.

Om du vänjer dig med att göra saker som du inte vill kan det leda till

  •  Du är alltså inte viktigast i ditt liv, du vänjer dig för att passa in i ett förutbestämt mönster.
  • Ett självskade beteende, tal, tanke kropp och själ. Du gör saker för att du måste, inte kanske för att du vill.  För att orka stå ut är det enkelt att ta hjälpmedel som kaffe, piller, pulver, alkohol.
  • Det kan leda till en  “Den osjälvständiga massan”   – vi gör saker inte för att vi vill utan för att vi har vant oss. Massan det är folket, vi, oss.
  • Det kan till och med vara farligt kroppsligt att vänja sig, du vänjer dig med en högre stressnivå i din kropp.  ( Varför skulle du vilja det, egentligen?)  Du vänjer dig med att inte äta mat (om du inte har tid med lunchrast för du jobbar ju) Osv listan går att göra lång.
  • Personligen tycker jag “att vänja sig” är att trycka ner och inte ta människor på allvar. Särskilt när det gäller saker som är negativa och inte ger något.  “Du vänjer dig snabbt” Ja det gör man ju. Människan är väldigt anpassningsbar till situationer.Vänj dig istället med:
  • Dricka ett glas vatten varje morgon
  • Äta lunch kl 12 varje dag, vardag som helg.
  • Att säga vad du vill och inte skämmas över det.
  • Att lyssna på Tony Robbins istället för Rock Klassiker på morgonen.
  • Vänj dig med att gå ut och springa varje morgon.

Gör det istället.

Att vänja sig och bristtänkande

Att tänka på vad man inte har och vänja sig med det är farligt och  vanligt. “Jag har inte 100 miljoner, jag får vänja mig med att bo så här”  ” Bara jag hade xx så blir allting bra, jag vänjer mig med det jag har”. Vi ser allt vi “behöver för att lyckas” och det är ofta materiella saker, pengar, eller andra typer av saker.

När du tänker “i vänjer sig”, kan det vara att du radar upp allt du saknar, allt du inte har och allt du inte vill ha och förstärker den energin. Du får mer av det du inte vill ha.  Du får mer att vänja dig med.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *