Vem behöver krig – värkligheten är hjärtskärande nog att se.

Vem behöver se bilder från krig och katastrofer – värkligheten vi lever i just nu är lika tragisk. Det är ledsamt. Barn som fryser och huttras, fattigdomen som lurar runt hörnet,

Barnet, vars gråt ekar över Årsta, det hjärtskärnade gapet med 6 tänder och en sandig och snorig mun. Det tröstlösa skriket som bara en mamma kan trösta.

Ditt liv är ditt ansvar

Vi kan tro att det är pedagogernas ansvar att ta hand om våra barn och deras säkerhet när vi är på jobbet.  Vi vill gärna tro det, och vara säkra i det. Men är det verkligen sant?  Eftersom “vi måste jobba” och “piskas av våra chefer” så stoppas små barn i instituten redan från början. Barn stora som små bör ha vägledning och kärlek. Det är svårt att få det i stora barngruppen och få personal.
Om ett barn ska gå in, måste det finnas personal nog att vakta de andra. Om ett barn är toanödig måste det finnas personal nog att ta in henne och någon annan som vaktar de andra.

Vi föräldrar sitter i våra trygga samhällen, det är bullshit. Det finns inget trygghet. Du måste aktivt välja din framtid, fly om du måste. Värkligheten är tragisk och alla går på den, alla är lurade. Bullshit rules.

Vi har det inte bra, barn är inte trygga på förskolan. Jobben är ingen garanti för trygghet. Skolan är ingen garanti för “bra samhällsansvar.”

VI vänder ryggen och väljer att inte se sanningen. Det blir nog bra det här, nej. Nej, det är ingen lek, det handlar inte om kurragömma. Du kan inte gömma dig för att få allt att försvinna. Det funkar inte så.

Det enda det handlar om är att vi måste välja att se det som gör oss illa. Acceptera och gör något åt det. Våra själar är infekterade och det finns inget plåster som är bra nog.

Ditt jobb är inte ditt liv, ditt ansvar eller din plikt. Din plikt är att ta hand om dig och göra det du egentligen vill.

Lästips:
Att arbeta

Om du får dåligt samvete så är det bra, en känsla bra. Bra att du inte är avtrubbad, tack. Många jobb gör oss avtrubbade och osjälvständiga och till en massa.

Den osjälvständiga massan som måste ruskas till liv i igen.


Sluta lita på någon som gör sitt jobb. De får betalt att göra det och skulle inte göra det gratis. När man skulle kunna göra saker gratis, då gör man det för att man egentligen vill och bryr sig om vad man gör.

Se över vad och vem som får tiden som blir ditt liv.

Leken är slut, kom fram! Visa dig. Ta ansvar på riktigt för ditt liv.

Lästips:

Är det oansvarigt att jobba?

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *