Vad är viktigast?

Vad är viktigast för dig? Föreställ dig att du sitter på din dödsbädd och tänker efter. Kommer du då tänka på vilken bra anställd du var och hur många timmar du spenderade på kontoret?

Skärpning, folks! Det händer inte. Det du kommer att minnas är hur du levt ditt liv. Tiden du spenderade med dina barn, resor du gjort och saker du upplevt. Tiden där du spenderade ditt liv. Kanske kan det här vara en tanke hos dig:

 Först jobbade jag, sen hade jag fem veckors semester – då visste jag inte vad jag ville göra, för jag hade jobbat så mycket. Sen jobbade jag ännu mer, ännu hårdare,  för de andra ville det. Sen fick vi barn , de såg jag en timme om dagen. Jag visste inte vilken min dotters favoritleksak var, eller vad hon gillade för kläder. Jag vet inte vad min son gillar för mat, eller vilka som är hans kompisar. Dåligt samvete döljde jag genom att jobba ännu hårdare, ännu mer. Jag visste vem jag var på jobbet men var det jag? Jobbet var det enda jag kunde. Jag hade glömt bort vad som är kul för mig. Jag var alltid stressad och på helspänn.  Inget var längre värt något. Jag hade tappat livslusten. Det fanns inget kvar längre. Men fortsatte, för det var det enda jag kunde – tills pensionen räddade men samtidigt skrämde skiten ur mig. Jag visste inget om livet. Det enda som jag kunde vara att jobba.  Några av mina vänner fick hjärtinfarkt för de hade jobbat så mycket. 

Många gånger under livet önskade jag att döden skulle komma och hämta mig. Rädda mig.  Jag orkade inte jobba längre men hade samtidigt glömt bort vad som var mig, det fanns inget kvar av mig.  Jag visste inte hur man lever ett liv.

Du kommer att ångra dig om du inte gör aktiva val nu!

Tänk större! Är det värt att slösa bort livet på ett jobb? Eller vill du följa din själsliga längtan och börja leva. Livet pågår här och nu.

Hur gör man då?

Annaledberg.se är en livscoahningskurs där du genom medvetenhet och  självinsikter kommer fram till vad du “ska” göra i livet för att skapa ett liv som du älskar att leva. Det gör inte ont, är inte farligt kan dock krävas att du behöver vara annorlunda än alla andra.

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *