Bara för man är vuxen får man inte göra som man vill

Brukar du använda argumenten “Jag är vuxen jag får göra som jag vill” för att kunna göra som du vill.

Som vuxen har du ansvar och bör föregå med gott exempel och visa barn hur man bör och ska göra i livet. Vad är rimligt att göra, vad man bör eller inte bör göra.
Visa så att dina barn kan härma dig. för det är så barn lär sig.  När barnen blir vuxna och kan göra egna val – hur kommer de att välja då, tror du? Utifrån vad de lärt sig ( av dig)

Det är svårt för ett barn att förstå varför man ska leka, träna, eller röra på sig när ens föräldrar sitter med telefonen.  Hur mycket föräldrarna än säger “Gå och lek nu” eller “Stäng av!” så är det svårt för barnet att motivera sig till ett varför. Varför ska jag stänga av om min mamma kollar på skärm hela tiden?  “Mamma älskar inte mig, hon vill bara vara med sin telefon”

Lagom är ju alltid bäst. Skärm är ett verktyg som vi måste kunna men att inte kunna slita sig från din telefon, då har du faktiskt problem.  Samma problem som drogmissbrukare har.  Det är sant.

Men ok – Bara för att man är vuxen får man inte göra som man vill, hela tiden. Nej det är inte sant. Särskilt inte om det du vill går ut över en annan person. 

 

“Det är där du kommer in i bilden! “

Jag vill gärna tro att många använder sin partner till att få göra som man vill. Om någon annan gör det så slipper jag. Eller hur. “Det är där du kommer in i bilden” är nog en vanlig fras i familjer runt om i landet. En person som vill avsäga sig allt sitt ansvar och låta sin partner ta över uppfostran över barn så att han själv kan kolla på sin skärm.
Att låta någon annan ta över sitt ansvar för  t ex barn är bara egoistiskt och den som säger så bör tänka ett eller två varv till om hur hen uppfattas som person.

För mig är skärm nära förknippat med väntan eller vilan. Vi vill ha något att göra när vi vilar eller väntar, många har svårt att “göra ingenting” . Särskilt barn har jag märkt.

Lästips:

Skärm –   verktyg eller tidsfördriv i skolan

“Om alla gör som de vill – skulle världen bli kaotisk”

Det farliga egoistiska tankesättet som bränner ut oss Egots väg

Skillnaden på vad du vill och vad du egentligen vill

Doctorn kan jag få ett piller mot…? 

5 anledningar till att vi lider av sjäslig frustration

3 steg att hitta din speciella talang

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *