“Det ordnar sig alltid”

Jag tycker att detta är ett ganska roligt uttryck, och nu ska jag berätta vad jag menar.

Det ordnar sig alltid betyder för mig något i stil med att det blir bra, eller hur?

Det är ju klart att det blir bra med det, men för mig talar det om att personen är styrd av sina begränsningar.  “Vad som är möjligt för mig” Hen kanske inte vill så mycket, eller tycker så mycket och låter sig svepas med och kanske på något sätt “bli över”. Varje dag när du vaknar får du nya 24 timmar och de används på olika sätt för många.
Sättet att säga det påstående på kan tyda på att personen tar aktiva beslut absolut men det är inte livsavgörande, “besluten går inte in i kontrollpanelen och ändrar termonstaten”

(Att gå in i kontrollpanelen är som jag brukar säga It´s all in your mind. )  Att vandra i cirklar och inte komma framåt och du kanske anser att du tar bra beslut, men det slutar bara att du vandrar runt och inte kommer framåt.  Exempel:
Du har varit duktig och städat hela lägenheten. Amen, så himla bra, ju. Eller hur? Du känner dig duktig.
Men jag vet att jag ett halvår tidigare var och gratulerade dig för precis samma insats och jag vet att jag kommer göra det igenom om 6 månader.  Istället för att dra till dig en massa skit, bråte som du ändå slänger 6 månader senare kan det vara bra att komma åt själva orsak och verkan funktionen.

Det har har faktiskt med “Det ordnar sig” även fast du kanske inte tror det.  Alltså du behöver ta bättre och mer medvetna beslut som faktiskt spelar roll. Delaktigt och närvarande.

Bara meningen i sig är luddig och otydlig. Vad menas? Bestäm dig istället vad du vill ska hända!  När du har bestämt dig så är det dessutom lättare att inte dra till sig en massa bråte.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *