” Jag måste koppla av efter jobbet…

….det är skönt att bara kunna låta sig underhållas, jätteskönt jag orkar inte med mer jobb”

Ok, jag förstår precis det här, jag fattar att man är trött efter jobbet och det är skönt att låta sig underhållas, bara vara, och låta sig flyta med och roas. Jag fattar helt och hållet och det är till sig jag skriver och utarbetar SLH. Jag skriver till dig. Till dig.

Passa på och var med och utforma SLH, jag söker dig som gå Stora Livshandboken före alla andra och utforma dess innehåll så det bli helt perfekt. Jag har fått bokkontrakt och jag vill att du hjälper mig. Du lär dig MASSOR. Om du gör det jag skriver om kommer ditt liv att förändras till det bättre. Sluta kämpa nu, hörru.

 

Om du dessutom lever utan parrollen Jobba är jobbigt och man kommer hem trött ska du lyssna noga nu, för jag skriver till dig.
Det jag säger kommer kullkasta hela din verklighet. Hela.

Det är inte det som är meningen med livet!
Förstår du?
Meningen med livet är att vara den du är och göra det du vet ( och det har ingenting med ditt jobb att göra)
Det du gör om dagarna, alltså meningen med ditt liv, ska ge dig energi så att du vill, orkar och ska fortsätta. Det ska vara så kul. Ditt liv pågår just nu, inte på helgen, inte på semestern, utan alltid. Förstår du, det är otroligt generöst av alla att inte vara på det och spara sitt “liv” till semestern, till helgen.

Du ska lära dig om vilka som är dina unika talanger, dina egenskaper du ska lära dig vara dig själv.

Du kanske till och med låter dig förslavas av ditt wifi eftersom du har låtit dig bli så trött av att göra andra nöja ( hallå, det är ju det som jobbet handlar om!)  och kämpar och kämpar för att få det att funkar.

Det du gör om dagarna ska föra dig närmare ditt drömliv, det du egentligen vill och är det då smart att låta sig bli så trött efter anställningen att det enda man orkar med är att låta sig underhållas?  Om du är nöjd med de här sakerna så är det dig jag talar till – du ska sluta tillåta dig att var nöjd, du ska sluta vara ok, sluta begränsa dig.

Det finns ett liv där du slutar kämpa.

Skillnad på vila och chilla och softa

I min kurs 4A lär jag ut vikten av att vila och inte bara chilla och softa. Alltså vila med hela kroppen, en vila som gör dig utvilad och pigg. Chilla och softa är mer ett häng där man kollar på telefonen eller på annan skärm lite planlöst så där. Vila gör dig som sagt utvilad och pigg och chilla och softa gör dig mer uttråkad, rastlös och faktiskt mer stressad. Det här har ganska mycket med saken att göra, vi måste alltid se helheten i livet och att du vill vara utvilad och nyladdad med energi. En mer “aktiv vila” som ger mer och som stödjer dig i din utveckling där du älskar dig själv och vill mer.

“Jobbet gör dig safe”
Det är så lätt hänt att jobbet gör dig safe, eller att du inte behöver för “du har redan ett jobb”.  Det är lätt att fastna i den här så kallade “falska tryggheten” och bli lite bekväm med det.  På den här sidan är ditt jobb helt och hållet oviktigt och det enda jag bryr mig om är vad du gör med din tid. Dina 24 timmar om dygnet.
Jag menar att ditt jobb inte har något med ditt liv att göra, du har lärt dig fel och om du vill mer är det nu läge att ta av de här trångsynta och gammalmodiga “man måste jobba-glasögonen” och öppna upp för mer. Att jobba innebär att mot betalning utföra handlingar som leder till någon annan människas dröm, mål och visioner.  Hallå, ALLA människor har en dröm mål eller en vision ÄVEN du. Genom att jobba knuffar du undan det som är dig.

Livet börjar när du kommer hem från jobbet!

Om du tillåter anställningen att göra dig trött efter jobbet att det enda du vill är att låta dig roas och underhållas av andra behöver du se över dina prioriteringar. Vad vill du egentligen i livet? Vad har DU för mål?  Det är ingen som har som mål att bli en duktig och driven anställd, skärp dig nu. Vad vill du?  Alla vill något, även du.
Det här får man aldrig lära sig under utbildningarna, eller i skolan eller hur? Men nu vet du och du kan ta aktiva beslut för dig själv i ditt liv.  ( Och, du lägg ner det här med diska, städa och laga mat –  för det är inte det gäller – vad VILL du? Egentligen?

Du ska inte älska ditt jobb – du ska älska dig

Du ska inte älska ditt jobb där du byter din tid mot pengar, du blir utbränd och tappar bort dig själv. Du ska älska dig själv, för den du är. De är olika saker. Den du är bakom din utbildning den du är bakom jobbet, kanske det finns en rädd liten skit därbakom? En rädd liten skit som bara vill älskas för den hon är?  Sluta lägg på saker. Du blir förvånad av du attraherar när du börjar älska dig själv och börjar värdera dig själv.

Du är alltid du. Du kan ju inte ha semester från dig själv. 
Du är alltid du, det är ingenting som du kan koppla bort eller stänga av – om du inte älskar dig själv får du börja med att öka ditt självvärde.  Du ska inte fly från dig själv. Du ska ju inte bli trött som i orkeslös av det du gör om dagarna – Sluta kämpa, sluta prestera, sluta var något duktigt för att göra någon annan nöjd.  Sluta kämpa emot naturen.

Livet ska inte vara jobbigt, livet ska inte göra dig trött! Du är vilseledd i egots väg. Du är styrd av Brules och Alla Andra klappar sina händer och tycker du är så duktig. Hallå vakna.

Meningen med livet

Meningen med livet är att vara den du är och göra det du vet, alltså det där du vet att du ska göra men som du hela tiden slätar över, hela tiden inte gör och låter sig “räddas av tidsfördriv” fast att det du vet att du ska göra, alltså det du egentligen vet att du ska göra är du rädd för att göra och då är det ju oerhört tacksamt att köpa tid och slippa idag igen.
Du måste med andra ord vända rädslan till tillit och ett sätt att göra det är att älska sig själv och därmed höja ditt självvärde.

“Det blir bättre?!”
Alltså i morgon får du en ny dag, men att hoppas och tro att allt bli bättre bara genom att låta tiden gå är bara naivt och otroligt slösaktigt av ditt värdefulla liv.  I SLH lär du dig att fatta beslut, för det behöver du säkert bli bättre på.  Väldigt få saker blir bra av sig själv, utan vi måste göra något åt det. Dessutom Hur vill du att det ska vara?
Du har makten och det är ganska “maktlöst” att bara låta allting bero. Vad planerar du i ditt liv? Vad vill du ska hända? 

Det här en bra checklista:
Här kommer en bra checklista om det du har tänkt göra är det som du ska göra i livet.

  1. Ge ett (positivt) resultat som går att spara
  2. Ofarligt, alltså går att göra framför sina barn ( Den som hela tiden måste hålla sig bedövningsmedel för att hålla på med det hon älskar, vad lär hon sina barn då?)  Se dig själv som en lärare, en ledare.
  3. Du längtar, du kan inte vänta – du kan alltså gå upp tidigt för att vilja hålla på med detta. Ger dig kraft, energi och lust
  4. Är själviska men samtidigt oegoistiska tankar, handlingar – hjälper detta mig och andra? Vad har andra för behållning av vad det jag gör? Jag är ju ledaren i mitt liv.  Jag tar ansvar.

 

Lästips:
När vi älskar oss själva skapar vi världsfred

Är du rädd? 

Därför ska du inte slösa bort ditt liv på ett jobb

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *