Fakta om jobbet

bara ett jobb4 fakta om jobbet

Jag kan ibland upplevas att jag har en aggressiv ton när jag talar om våra jobb. Det är sant. Min kropp bubblar av förståelse och när allt måste ut samtidigt blir det snabbt, aggressivt och jag kan ha en rå framtoning.  Det är bara för att jag vet “för mycket” och allt måste ut samtidigt.  Jag har fått förmågan att se saker ” i fler dimensioner” och inte bara med “kortsiktiga lösningar” – (ibland ser jag jobb som kortskiktiga lösningar!)

 

Jag tycker att det här är viktigt, för att jag får dagligen information om utmattade människor, om människor som dagligen upplever för hög arbetsrelaterad stress.  Faktum är att det kan hända även dig.  Jag överröses med information, personliga berättelser från sorgsna människor, från människor som har jobbat i hjäl sig. Det är därför viktigt att informationen kommer fram i tid. Ta hand om dig innan det är för sent.

Jag vet att jobb är vår heliga ko som man inte rör, jag vet att vissa människor älskar sina jobb, andra älskar att vara där, någon annan går dit för att umgås med andra vuxna på ett civiliserat sätt ( det gäller särskilt nyblivna föräldrar:D ) . Någon annan mår bra av att arbeta, en annan gör det inte.  Hur som helst spenderar vi mycket tid på våra anställningar.

Att jobba?

Stora Livshandboken grundar sig på att följa sin själsliga längtan, det du EGENTLIGEN vill och det har oftast inget att göra med ett jobb. Kan göra det absolut, men det är inte självklart. Linda blir ÄNTLIGEN ambulansförare som hon har längtat och väntat på i hela sitt liv. Så, visst finns det jobb.

Det är lätt att fastna i jobb, att bli kvar och att kanske till och med nöja sig med det. Ha det Ok.

 

Om du vill få ut mer av livet ska du inte nöja dig med OK-livet

I bilden överst står det att det BARA ÄR ETT JOBB – det innebär att du är snäll mot något som inte finns, som inte har känslor, du tar mer hänsyn till “ett jobb” än dig själv. Du värdesätter chefer, kollegor framför dig själv och din familj ( Detta är supersvårt, men öva på att bara dra från jobbet)
Parantes  – upp med handen, alla som har bråttom på morgonen! VI har ofta en tid att passa, vi ska vara någonstans. Men vem FAN har bråttom från jobbet?  Nä, vi är Alfons på jobbet, varenda kotte av oss. Livet är

 

national hugging day

Tips som du kan börja med här och nu:

 • Skaffa ett nytt jobb med mindre ansvar, du har redan ansvar för dig själv. DET RÄCKER. Eller ta bort, bli av med ansvar på ditt nuvarande jobb. Du sover bättre på nätterna och slutar grubbla. ( Om det inte går – DET ÄR INTE DITT PROBLEM; DET ÄR BARA ETT JOBB. )
 • Lid inte i det dolda.  Jag tror att vi av naturen är skapta att tjäna andra, att arbeta och att det är en prägel, värdering som ligger djupt rotat inom oss.  Det är något som är, som är självklart.  Men DU SKALL ICKE LIDA I DET DOLDA.
 • Se dig själv, se att du mår bra som ett heltidsjobb. Ta hand om dig, alltid. Umgås med personer som tar hand om sig.
 • Offra inte din hälsas skull för ett jobb, det är inte värt det.  Så, men andra ord:  Ge chefen detta Öppet brev till alla arbetsgivare
 • Ta bort innan du lägger på! Ta bort ansvar, ta bort möten, ta bort aktiviteter. Om din kalender är fullbokad, ta bort.  Prioritera om. Om du vill bli hjälpt av yoga eller meditation ta bort saker runt om kring.  Det enda sättet att sluta stressa är att ta bort.
 • Du får ingen tapperhetsmedalj för att du har stressat sönder dig för ett jobbs skull. Glöm det.
 • En människas hälsa kan inte räknas i kronor och ören.
 • Det är den som utför handlingen som bestämmer. PUNKT FUCKNING SLUT.
  Detta händer mig idag:  Fick ett sms av mellanchefen och en förfrågan om jag kunde jobba kväll idag, jag kunde, fixade med hämtning av barn med mera.  30 minuter senare ringer VDn och säger att jag inte behöver komma in  ( jag misstänker vad hen tänker på, pengar!) Jag avbokar hela karusellen barnvakt med mera.
  Får ett SMS av en kollega, hon som utför handlingen och frågar om jag kunde komma in ändå. Kollegan känner att det vore skönt med avlastning och undrar om jag kunde komma in ändå. Nu är det kollegan som får jobba 07-19.  Det är HON som utför handlingen. Inte VDn.  Sånt här stör jag mig på så jag blir skogstokig. PRATA MED DEN SOM UTFÖR AKTIVITETEN, HANDLINGEN INNAN DU BESTÄMMER. PRATA MED DEN SOM SKA ANVÄNDA PRODUKTEN INNAN DU BESTÄMMER. HUR VILL HON HA DET? VILKEN KÄNSLA FINNS I HENNES KROPP?
  LYSSNA FÖRST, TÄNK PENGAR SEN.Andra exempel: när jag jobbade på Sytembolaget och vi skulle göra om våra kassor, ledningsgruppen bestämde att vi fick de små kassorna ( som inte passade till den mängd alkoholdryck, just den här butiken sålde)  men de hade kollat på siffor och bestämt att det blir bra så.  De hade tagit en årsförsäljning och delat på 12 och fått en bra siffra. Siffran = liten kassa. Det blev en omöjlighet att kunna hantera topparna, midsommar och jul.I mitt bostadshus fick vi en port som inte går att ställa upp, eller öppna med nyckel. Vi vill inte ha det så. De bestämde.Den dagen jag får så mycket makt att jag kan göra skillnad för andra, ska jag lyssna på vad folket säger oavsett på vilken stol jag sitter. Lovar och svär.
 • Det är svårt att göra. Jag vet. Det är svårt att be om lov, säga till, eller fråga om en sak. Tycker jag iallafall. Det kan vara så svårt att säga till chefen vad jag vill, tycker, önskar, eller vill att jag helst inte gör det alls.  Vilket kan resultera i paniklösningen VAB samma morgon. :C
  Faktum är att det är bara att göra det.

  Kanske det kan hjälpa att tänka att chefen gillar dig ser fram emot att få träffa dig? Genom att tänka så utsöndrar du t ex.  självsäkerhet, pondus och glädje och då blir mötet bättre, trevligare och inte så fyllt med rädsla, skräckslagenhet och illamående.

Lästips:

Om jag inte ska jobba eller studera vad ska jag göra istället – egen meningsfullhet

Skillnaden på vad du vill och vad du EGENTLIGEN vill

 

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *