Sluta kalla 2020 för ett jävla skitår

Hej och gott nytt år och god fortsättning på dig.

Nu till en fråga: Varför kallar många 2020 för ett skitår? Varför? För cororna? Men ge mig några exakta, konkreta saker som har påverkat dig och att du kan kalla detta för ett jävla skitår

Jobbet
Jag är en sån som gratulerar människor som blir arbetslösa. Grattis till alla er som blivit arbetslösa, fått sparken eller på annat sätt blivit av med er anställning. Jag menar det.
Livet är det som blir över när du kommer hem från jobbet, jobbet har inget med dig att göra. (Det kan många gånger bara vara slöseri med ditt liv)  Du ska lära dig vara den du är!

I det här inlägget finns flera inlägg och texter om vad jag menar  Bara läs

Du kanske blev permitterad? Förstår du hur bra du har haft det! Grattis, och jag menar det. Men de flesta tog kanske inte den chansen utan satt och tyckte synd om sig själv eftersom de inte har något jobb att gå till…. Satt hemma och lät omständigheterna påverka. 

Tillbaka till permiteringen – förstår du verkligen, på riktigt vilken tur du har? Du kan MED FULL BETALNING ( eller nära på iallafall) göra vad du vill om dagarna. Passade du på och lärde dig ett nytt språk? Ett instrument? Eller satt du hemma och gömde dig som något annat odugligt?
Tyvärr tror jag inte att många passade på och gjorde något för sig själv under permitteringen för så gör man inte, och särskilt inte “på betald arbetstid” och dessutom krävs det ork, styrka och mod att ta den platsen och den kanske man inte tar om man lever med skuld, skam, vara oduglig när man blivit av med jobbet.  Många går hem och gråter, är ledsna och behöver tröstas när de blivit av med jobbet. Det är inte många som går hem och känner lust till att bättra på franskan.

Det ska kännas bra att vara den man är och det är det jag lär ut min mina kurser.

Lästips:
Tips och Trix i coronatider “Jag har blivit fråntagen allt”

Mars 2020 Att göra sin plikt inför samhället

Sluta räddas av konstgjord andning

Därför ska du inte slösa bort ditt liv på ett jobb

varför gör jag skillnad på livet och jobbet

Er som jobbar hemma:
Förstår ni hur bra ni har det. Förstår ni? Använd din tid väl. Sitt inte och vänta på att tiden ska gå. Här är det viktigt att man “skärper till sig” och skaffar bra rutiner. Du är ju alltid du – förstår du-

Miljö
Hur kan det vara ett jälva pissår när miljön har kunnat återhämta sig. Det har ju varit glesare med trafik, bilar, båtar, och flyg.

Vad lär sig barnen
Innan ni bara säger att 2020 var ett jävla pissår ta ett varv om det egentligen var det utan det bara är något som man säger.
Jag ställde frågan till mina barn och det svarade direkt Corona.
Varpå jag sade:
Har du inte lärt dig att läsa och skriva iår?
Har du inte fått en ny bästa kompis?
Har inte du haft idrott?
Men med alla dessa sakerna hur kan det ens vara ett skitår? Jag tror att poletten gick hem hos henne iallafall.

Men ärligt, så här skrev jag i december 2019 för 2019 var också ett “skitår”

 

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *