Gå vidare

 I går Ifrågasatte jag hela skiten – måste man jobba och här kommer lite andra fakta och intressanta alternativ.

PhotoGrid_1486622667140

 1. Sluta “räddas” av ett jobb och börja leva
  – Ett jobb kan mycket väl hjälpa dig att dölja hur du mår, många gånger räddas vi av vårt jobb. Ett jobb är enkelt, trivsamt och förhoppningsvis roligt.  Den 25:de rullar det in en belöning som gör att vi kan fortsätta överleva.  jag vill försöka belysa att du kan räddas av ett jobb oavsett vilket jobb du har, även fast du hatar det, du vill att det brann upp, eller om du älskar det.

  Jobbet är det som räddar mig i vardagen. Det är det som får livet att gå runt.  Fast egentligen inte. Jag vill inte, men jag måste. Jobbet skjuter till en konstgjorda andning som jag behöver för att överleva

   Acceptera att jobbet gör dig sjuk
  Hur du kan få pengar utan att arbeta   Här rekommenderar jag varianten att leva som en Laware Alltså be och du ska få. Naturligtvis fungerar den fortfarande men nu brukar jag även rekommendera en annan modell:

  Slappna av + Gör, skapa + paketera + sälj

  ( Det är svårt att slappna av när du jagar eller jagas av jobbet, så slappna av helt så hör, förstår du vad du ska göra, det blir enkelt, det är så självklart, det är det självklara som är så självklart att du inte tänker på det. När du är avlsappnad skapar du av hjärtat och det blir med “rätt” och därmed enklare att paketera och sälja. )

 2.  Hitta ditt syfte

  Du ska hitta ditt syfte i livet det är det som får dig levande igen. Ja, det är skitläskigt för du måste möta dig själv. Ja, det är intressant, naket, sårbart och känslosamt det stämmer. Men gör det.   Här listar jag några varianter som jag har skrivit om förut

  Tre steg att hitta din speciella talang

  Har du några mål med livet?

  Var är du på väg?  Gå inte miste om livet när du går den upptrampade stigen?

  Går dina dagar i repris varje dag?

  Du kommer aldrig att hitta det du söker om du letar på fel ställe

 3.  Varför?

  Du är inte dig själv på jobbet. Du är ditt jobbjag. Ditt jobbjag är inte du. Du är ditt jag-jag. Gör plats för ditt jag-jag.
  ju mer tid du spenderar på jobbet desto mindre tid har du till dig själv.

jag ser så många fina människor som mår dåligt, som “skärper till sig” som nöjer sig och som vänjer sig med en verklighet som de inte vill vara i . För att det är så i den här världen, tycker de.

Vad är egen meningsfullhet? 

Varför  ska du göra det här? 

Försök inte kämpa för att passa in i en verklighet som gör dig illa – du skadar bara dig själv. Gör en laglig u-sväng.

Gör en laglig u -sväng

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *