Rädslostyda eller fri hopp och lek?

Idag handlar det om att göra som man vill, jag har talat om det förut men det tål verkligen att upprepas.  Jag kan inte nämna göra vad du vill och vad du egentligen vill utan att nämna egots väg och själens väg. Det är våra “rättesnören” och som vi förhåller våra liv till, mer längre ner.

Vad innebär att göra som man vill i livet? ( Egots väg)  Vad innebär att göra vad man egentligen vill? Är det skillnad? JA!
Ofta gör man det som är möjligt inom ramen för din anställningsverklighet, det vill säga inte det man egentligen vill. Vi agerar under påverkan, dvs är styrda utifrån av som är möjligt, anställningen (  och / eller lönen) begränsar, vi är styrda av andra, andras åsikter, andras tyckande och tänkande.

Vad man egentligen vill?  (Själens väg)
Det är det som ligger bakom anställningen, bakom dina rädslor, bakom dina tankar, dina begränsningar, din tro, din tanke om vad som är möjligt. Alltså det som bakom, en del av dig som finns djupt där inne i dig. Det som man kommer till när vi tar bort anställningen, och när vi får tanka HELT fritt. MEN, ett viktigt men, det här är svårt, det skämmer oss, vi blir rädda, vi går inte dit helst. Det är sårbart, svårt och känns konstigt.

Jag menar att det är våra rädslor som håller oss kvar, våra rädslor som begränsar oss, vårt motstånd, det som känns svårt.

Det är väldigt få som gör det hen egentligen vill, väldigt få. Eftersom vi är rädslostyrda och inte kärleksstyrda som man kan säga att “det man egentligen vill är”

Egots väg och själens väg är några illustrationer som jag gjort för att sammanfatta och förenklar förståelsen över just vad man vill och vad man egentligen vill.

“Fri hopp och lek” – är ett utryck som jag ofta får höra i det här sammanhanget och att göra det man egentligen vill skulle vara fri hopp och lek, nja, jag håller inte riktigt med.
Att leva ur Själens väg är ansvarsfullt, du håller ditt ord till dig själv, du gör, du skapar, du vill, du är i din källa, du sätter klockan för att komma upp för att kunna ta vara på din tid, du värdesätter din stund på jorden, det är ett win-win- win energisystem där alla vinner, du vill mer för dig och för andra. Du vill utvecklas och växa. Om du anser att det ingår i kategorin “fri hopp och lek” så är det upp till dig. Du möter ditt motstånd med mjukhet och vill dig själv väl.

Om det här slår an i dig och du vill veta mer, följ mig på instagram annavegologiskt, eller läs mer här på sidan.  Eller vill du hellre bli din egen livsstrateg? Läs mer här

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *